Què fem?

Els plans de Can Bogunyà i el Llac Petit de Terrassa

 1. Home
 2. »
 3. Els plans de Can Bogunyà i el Llac Petit de Terrassa
zona de pins del Llac Petit
Hospital del Torax des del camí
zona de pins del Llac PetitHospital del Torax des del camí
web:
adreça:
Av. Lacetània, 48 - Terrassa Vallès Occidental (el)

logo totnens 64x64

 

 

 

Fem un bonica excursió resseguint l'itinerari 4 de l'Anella Verda de Terrassa, Els plans de Can Bogunyà. I ens desviem una mica per passar pel Llac Petit de Terrassa, un indret bonic i especial. La ruta és circular i no presenta cap tipus de dificultat. Es pot fer tranquil·lament amb cotxet tret del tram que accedeix al llac. La grata sorpresa de la ruta ha estat la bona senyalització, trobareu pals indicadors a pràcticament totes les cruïlles.

 

 • L'itinerari és accessible amb cotxet sempre que no vulgueu anar al Llac Petit. Recordeu que el tram per anar al llac és un desviament de la ruta i no és imprescindible, però si recomanable. L'excursió també es pot fer amb bicicleta, tret de la part del llac.

 

Els plans de Can Bogunyà

anella verda terrassa mapa itinerari 4

AQUÍ teniu la ruta al wikiloc de l'Anella Verda

Itinerari 4 Anella Verda de Terrassa

La ruta comença des de l'Avinguda de Lacetània, on trobareu força espai per aparcar. Cal creuar l'avinguda i ja trobareu el primer cartell de la ruta. Cal destacar que la ruta està molt ben indicada i disposa de diferents zones d'estada amb bancs de pedra i cartells que t'informen del punt on estem. I en cada cruïlla teniu indicadors que marquen punts i distància, aspecte sempre molt interessant.

 

 • El primer tram el camí és molt pla i obert fins arribar a Can Carbonell. Passareu a tocar de la masia i ara haureu de seguir per l'esquerre. De seguida deixareu els camps per entrar a la zona de bosc.

Els plans de Can Bogunya

Una de les àrees d'estada que us trobareu al llarg de tot l'itinerari. Aquesta amb vistes a l'antic Hospital del Tórax. Totes les àrees disposen de bancs de pedra i un mapa orientatiu.

 • Aquí ja començareu a trobar els primers pins i alzines que donen ombra al camí.
 • Després d'una baixada fins la riera, ben seca, seguireu un tram en pujada on podreu veure de prop un lateral de l'hospital del Tórax. Cal seguir fins arribar a la carretera que condueix al Parc Audiovisual de Catalunya. Una petita passera de fusta facilita el pas fins l'aparcament així no heu de caminar els pocs metres que hi ha per la carretera.

Els plans de Can Bogunya

A tocar del Centre Audiovisual de Catalunya teniu una àrea d'estada amb una font. A partir d'aquí el camí s'endinsa pel bosc i va alternant amb algun tram amb camps de conreu.

 • A tocar la font trobareu dos camins, heu d'agafar el de l'esquerra pel bosc. Seguiu per un atapeït bosc d'alzines i pins fins arribar al següent desviament, el primer que va cap el Llac.

el tió de la ruta

tio del llac petit

Quan sortiu del Centre d'Audiovisual i agafeu el camí cap el bosc estigueu atents. Una mica amagat es troba aquest Tió. La foto està moguda, no sabem si hem estat nosaltres o el tió que fugia al veure'ns!!!

 

lac Petit de Terrassa - Llac de Can Bogunyà

 • Arribeu al primer desviament. A la dreta podeu anar directes al Llac Petit. El tram és més curt i el sender té roques i arrels fent el camí de pas irregular. El sender és ideal per als petits exploradors que cerquen aventures. Sortireu a la part dreta del Llac Petit, a tocar de la resclosa. No es pot travessar la paret de la resclosa si que podeu donar la volta al llac que, encara que no hi ha camí, es pot fer. A l'altre costat del llac hi ha el camí que us durà al sender de l'Anella Verda.

Llac Petit de Terrassa

Si agafeu el primer desviament que va al llac sortireu aquí.

 • Si preferiu arribar al llac per un sender més planer seguiu recte seguint l'itinerari de l'Anella Verda. Trobareu un cartell que us desvia a la dreta cap el Llac Petit. Per tornar us caldrà refer aquest últim tram i tornar al camí de l'anella verda.

Llac Petit de Terrassa

Segon desviament direcció al llac

 • Un cop vist el llac, que us recomanem que hi passeu, cal tornar al camí de l'Anella Verda.

Llac Petit de Terrassa

Àrea d'estada de Can Bogunyà, just a la sortida del camí que va cap el llac.

 • Passareu entre camps de conreu  fins el  proper desviament que us porta fins la Font de la Misèria. Tram d'anada i tornada. És opcional però igual us agrada veure la font.

Els plans de Can Bogunya

Font de la Misèria

Dita així per la poca quantitat d'aigua - no potable- que porta. S'hi ha fet una petita bassa i unes escales de fusta per facilitar l'accés als amfibis i altres animals.

 • Seguint el camí arribareu al pont que porta a Terrassa, just abans de creuar-lo heu de girar a l'esquerre segons els cartell direcció a la Masia de Can Bogunyà. Passareu a tocar la masia que dona nom a l'itinerari envoltada de camps de conreu.

Masia Can Bogunyà

 • Continueu fins arribar a sota de la C-40. Haureu de seguir el camí creuant la riera del Palou per sota la carretera per seguir el camí que puja.

Els plans de Can Bogunya

 • Un cop a dalt torneu a trobar camps de conreu i ja veureu el punt on heu iniciat la ruta. Abans teniu un punt de descans amb bancs de pedra.
 • Seguir per camí de l'esquerre fins arribar al semàfor on heu començat a caminar.

 

 

Llac Petit de Terrassa o Llac de Bogunyà

Llac Petit de Terrassa

El Llac és un petit embassament d'aigua situat al mig del bosc. Una resclosa atura l'aigua en una bassa convertint l'espai en un punt d'interès. No és permet el bany ja que pot ser perillós. Si que hem vist molts gossos refrescar-s'hi i jugar. Les fotos son de juliol 2022 i per les marques del contorn del llac es nota que falta força aigua, tot i així l'indret és prou bonic. El llac està rodejat d'arbres, alzines i sobretot pins que tenen les arrels força descobertes creant una estampa singular.

Els misteris del Llac Petit

Llac Petit de Terrassa

Com tots els indrets d'aquestes característiques la zona del llac té les seves històries. Des del diari MónTerrassa podeu llegir l'històrial dels morts que s'hi han trobat, tots envoltats d'una aura de misteri. El primer ja data de 1925 i aquest mateix 2022 hi va morir ofegat un noi mentre jugava amb els seus amics. Més enllà de les llegendes cal respectar les zones on està prohibit el bany.

 

 

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes Vallès Occidental

+ rutes a llacs i estanys petits 

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: