Activitats estiu

Què fem?

El Griu de Canet

  1. Home
  2. »
  3. El Griu de Canet
adreça: Oficina de Turisme Xamfrà rieres Buscarons i Gavarra
coordenades: 41.5886366 / 2.5816017
telèfon: 93 7940898
correu electrònic: turisme@canetdemar.cat

 

 

 

 

 

El joc interactiu El Griu de Canet és un passeig per la història d'aquest municipi del Maresme. Es tracta d'un joc interactiu apte per a tota la família que en una espècie de gimcana a través d'una app on podreu passejar pel poble tot descobrint diferents punts d'interès. El Griu és un animal mitològic, meitat àliga, meitat lleó que habita en diferents indrets del municipi. Vols trobar-los? Descarrega't l'app gratuïta i juga en família o amb els amics.

 

El Griu de Canet joc interactiu

El Griu de Canet

Esbrineu les pistes repartides per Canet i busqueu-lo en el valuós patrimoni cultural de la vila. Es pot jugar de diverses maneres, en forma de gimcana, de geocaching o de joc d’observació. Una novel·la il·lustrada acompanya el joc i ens relata una història de Canet en la qual, el protagonista és un griu i un jove mariner captivat per la seva existència.

Per jugar a El Griu de Canet haureu d’aconseguir el mapa/guia a l’Oficina de Turisme de Canet , baixar-vos l’aplicació, i a través del vostre smartphone i mitjançant realitat augmentada, sortiu a cercar els punts geoposicionats pels escenaris patrimonials de Canet, trobeu les pistes, responeu les preguntes i esbrineu els misteris del griu de Canet.

El mapa, acompanyat d’un relat, us servirà per trobar les respostes correctes i fruir d’una experiència completa, virtual i real. No sents curiositat per saber quin era el nom del Griu? I el de qui va ser el seu company, el mariner? Comença la Griumcana!

El Griu de Canet

informació en pdf

La Griumcana - descobrint Canet de Mar

El joc consisteix a completar el llistat de preguntes del mapa mitjançant les pistes dels punts geoposicionats de color blau.

  • Localitza el primer punt, camina fins arribar-hi (t’ajudarà la brúixola del mòbil), selecciona el punt i pressiona sobre els botons que et proporcionen més informació.
  • Comença a esbrinar pistes. Per a això hauràs de cercar la resta de punts i apropar-t’hi. No hi ha un ordre preestablert, pots fer el camí de la manera que vulguis.
  • Quan arribis a cadascun dels punts, llegeix o escolta atentament la informació. La pregunta i la resposta estaran relacionades amb aquella posició geogràfica.
  • Escriu la resposta al lloc corresponent del mapa.
  • Un cop completat tot el recorregut i contestades les preguntes, obtindràs el nom del griu i del mariner del conte. Si envies la resposta al correu electrònic turisme@canetdemar.cat rebràs una sorpresa.

 

Griuwatching - buscant els animals de Canet

De la mateixa manera que el birdwatching és el joc de buscar i reconèixer ocells, et convidem a buscar els animals de Canet, grius inclosos. Juga amb els teus amics a trobar-los, omple la taula que trobaràs al mapa. Cada icona representa un espai on hi ha un llistat amb claus que caldrà anotar en el mapa segons l’animal que trobis. Qui més en troba i qui més punts fa, guanya.

A més, tens tres punts especials per la quantitat d’animals que trobis: la Riera Sant Domènec, el Cementiri i la Misericòrdia. Pots jugar a trobar-los en el mínim de temps possible o seguir les instruccions del teu smartphone.

 

Griucaching - buscant els tresors amagats

El geocaching és l’activitat d’amagar i trobar “tresors”, a qualsevol lloc, amb l’ajuda del GPS del teu smartphone. Canet en té uns quants, de tresors. Representat amb un icona de color verd, l’aplicació permet accedir a la pàgina web oficial de geocaching. Aquest amagatall està disponible per a tota la comunitat de cercadors d’arreu del món.

Selecciona el punt de geocaching amb Layar, camina-hi i interactua amb les possibilitats que t’ofereix, tot accedint a l’enllaç oficial, on disposes de la informació imprescindible per trobar el cache.

Per jugar és imprescindible disposar d’un smartphone amb giroscopi, connexió de dades 3G o 4G, bateria carregada i GPS activat.

  • 1r: Descarrega’t l’aplicació Layar AR a través de http://goo.gl/0n9VD2 o llegeix el codi QR
  • 2n: Cerca la capa d’El Griu de Canet

 

 

Altres llocs d'interès