baner tram baix

Què fem?

El Far de Torredembarra

 1. Home
 2. »
 3. El Far de Torredembarra
adreça:
Passeig del Roquer, Tarragonès (el)

 

 

 

El Far de Torredembarra és el més alt de Catalunya amb 58 m sobre el nivell del mar. La seva torre té una alcalada de 38 m alçat sobre una llosa de formigó. Ubicat al penya-segat més sortint del roquer de Torredembarra i conegut com la punta de la Galera és un dels punts turístics del municipi. Si voleu allargar una mica  més la visita des d'aquí podeu seguir el camí i baixar fins la Cala Canyadell.

 

El Far de Torredembarra. Característiques

El Far de Torredembarra

El Far fou construït per cobrir la necessitat d'il·luminació entre els fars de Salou i Vilanova i la Geltrú.

 • Fou obra de l'arquitecte Josep Llinàs i Carmona. La construcció va durar tot un any i va ser inaugurat a les 00.00 hores del dia 1 de gener de l’any 2000. És últim far construït als segle XX.
 • La torre del Far fa 38 m d'alçada i 58 m sobre el nivell del mar.
 • El cos del far té forma octogonal amb parets de formigó armat de 40 cm de gruix i 4 m de diàmetre.
 • Disposa d'una escala metàl·lica de caragol amb 217 esglaons.
 • 48 finestres entre les arestes del cos permeten als visitants contemplar el paisatge mentre pugen.
 • Els fonaments estan formats per una enorme llosa de formigó de 6m de diàmetre i 0'85 de gruix.
 • El mirador del far té 8 finestres d'alumini amb vidres ultravioletes. Una llanterna de 3m de diàmetre amb dues llampares i una òptica de 6 panells diòptrics de 350 mm de distància focal, dona una intensitat de 475.338 candeles cosa que proporciona una abast nominal superior a les 17 milles de llum blanca de grup de cinc llampades repetides cada 30”.
 • Des de dalt les vistes són esplèndides. Pel sud, l’horitzó s’estén fins el cap de Salou i pel nord-est fins la central tèrmica de Foix i la població de Vilanova i la Geltrú.

Visites al Far de Torredembarra

El Far de Torredembarra
Es pot fer una visita guiada, per a un màxim de 7 persones. També es pot accedir de forma lliure. Consulteu preus i horaris visites guiades aquí.