El camí del metge a Vilada

  1. Home
  2. »
  3. El camí del metge a Vilada
Sant Baptista i la torre de la Ferrera
Mirador a les canals de Sant Jordi i la Baells
Sant Baptista i la torre de la FerreraMirador a les canals de Sant Jordi i la Baells
adreça:
Plaça dels Gronxadors, 4, Vilada, Berguedà (el)

 

 

 

El camí del metge a Vilada al Berguedà, és un passeig plàcid i tranquil que temps enrere el doctor Soler aconsellava fer als seus pacients. Una ruta circular curta i agradable que us acostarà fins el mirador sobre el Pantà de la Baells. El camí de salut és aconsellable per a tothom. Durant el recorregut podreu descobrir una varietat d'arbres mentre gaudiu d'un magnífic entorn natural. Actualment l'Ajuntament ha arranjat la zona convertint-la en un espai d'ús públic.

 

El camí del metge a Vilada. Dades i mapa

El camí del metge a Vilada

El camí del metge a Vilada

ruta autoguiada amb l'App de Natura Local

 

El camí del metge a Vilada. Itinerari

La ruta comença des del mateix aparcament del municipi on, uns metres avall s'entra al passeig, on hi han dues grans soques tallades. Abans de fer la ruta podeu contemplar la Vila Rosa, un dels llocs on el doctor Soler hi duia alguns malalts pels aires industrials cap a l'any 1930.

El camí del metge a Vilada

El circuit es pot començar en el sentit que més us agradi. El que es recomana, com feia el doctor, és fer-lo sense presses, amb tranquil·litat tot gaudint del magnific entorn. Per fer-lo encara més atractiu el doctor va condicionar l'itinerari amb bancs, alguns murs de pedra i una font. Hi va fer plantar xiprers de diferents tipus tot vorejant el camí.

El camí del metge a Vilada

La passejada arriba fins el mirador que ens obrirà els ulls al relleu i el paisatge característic d'aquesta contrada: canals de Sant Miquel i embassament de la Baells.

Si seguiu la ruta amb l'App de Natura Local podreu resseguir els diferents arbres que trobareu durant el recorregut: pineda i àlbers, xiprers, roure martinenc, l'alzina de Cal Felip, cirerers, til·lers i freixes.

 

Altres llocs d'interès

 

 

etiquetes: