baner tram baix

Què fem?

Delta de la Tordera, entre Malgrat de Mar i Blanes

  1. Home
  2. »
  3. Delta de la Tordera, entre Malgrat de Mar i Blanes
adreça:
Malgrat de Mar, Maresme (el)

 

 

 

 

El Delta de la Tordera està situat entre Malgrat de Mar i Blanes, i forma una llacuna aïllada del mar en un espai natural protegit (Xarxa Natura 2000). La desembocadura del riu té d'alt valor ecològic ja que alberga una gran quantitat animals i vegetals típics d’ambients aquàtics costaners. El Delta modifica cada any l’aspecte degut a les corrents marines i fluvials que creen i transformen el camí de la desembocadura del riu. No us deixeu els prismàtics. Si hi aneu en temporada de calor us podeu arribar fins la platja de la punta de la Tordera a fer un bany.

 

Delta de la Tordera, entre Malgrat de Mar i Blanes.

Després de recorre 61 quilòmetres  la Tordera desemboca al mar format un petit delta. Aquest fet fa que la desembocadura tingui un paper rellevant en les migracions de les aus. Hi passen els que viatges entre els Aiguamolls de l’Empordà i el delta del Llobregat. Malgrat la importància, la zona està una mica deixada, però sempre resulta interessant de visitar. Al marge esquerre més proper a la desembocadura hi ha una càmping, que estreny notablement la llera.

Espai protegit

Delta del riu Tordera entre Malgrat de Mar i Blanes

Malgrat l’estat d’alteració de les seves característiques naturals suposa un hàbitat de gran interès, sobretot per les aus.

Vegetació

En el tram final de la Tordera es concentren canyissars amb la presència puntual i aïllada de certs arbres de ribera : alguns àlbers, algun exemplar força gran de freixe de fulla petita, oms o els salzes. També podreu veure algun planter, robínies o  els verns.

Fauna

En aquest espai trobem una gran varietat de fauna, tant d’invertebrats com vertebrats. Rèptils, com les serps i els llangardaixos, i rarament algun exemplar de tortuga de rierol . Els ocells són els animals que es poden observar una gran quantitat d’espècies. Tant les aus estivals (només hi crien), les residents, les hivernals o les de pas que paren a descansar i menjar.

Delta del riu Tordera entre Malgrat de Mar i Blanes

Observació d'aus

Des de la Platja de la Tordera, a la zona del Delta, hi ha una torre de guaita per poder fer observació d'aus. La primavera és l’estació ideal per fer-hi una visita, ja que és quan hi ha més moviments migratoris. Els ànecs collverd, els corriols camanegra, els martinets blancs, les gavines corses, els xatracs i els rossinyols són algunes de les espècies que hi trobareu.

*foto Ajuntament de Malgrat  espais verds - informació espai natural (de Blanes)

 

Platja de la Punta de la Tordera a Malgrat de Mar

Delta del riu Tordera entre Malgrat de Mar i Blanes

La platja de la Punta de la Tordera està situada davant de tota la zona de càmpings de Malgrat de Mar i arriba fins a la desembocadura del riu Tordera.

Informació i serveis

  • Un WC per a persones amb discapacitat al costat del lloc de socors.
    Dutxes i una cadira amfíbia per al bany de persones amb mobilitat reduïda (aquest servei funciona mentre el servei de socorrisme està actiu); així com passarel·les per a facilitar l’accés al mar.
  • S’hi pot fer topless sense cap problema, a més a la zona del Delta també podeu practicar el nudisme.
  • La platja de la Punta de la Tordera té dos espais ben diferenciats: una zona davant dels càmpings i la zona del Delta.
  • +info Ajuntament de Malgrat de Mar

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: itinerari circular al Castell de Burriac

Parc Francesc Macià - Malgrat de mar

Excursions en família: Dolmen de Ca l’Arenes

sortir amb nens al Maresme