Centre d’Educació Ambiental Can Coll a Collserola

  1. Home
  2. »
  3. Centre d’Educació Ambiental Can Coll a Collserola
adreça: Carretera de Cerdanyola a Horta, km.2
adreça:
Cerdanyola del Vallès, Vallès Occidental (el)
coordenades: 41.473554 / 2.124503
telèfon: 93 692 03 96 / 638 56 52 77

 

 

 

El Centre d'Educació Ambiental Can Coll està ubicat dins el Parc Natural de Collserola al terme municipal de Cerdanyola del Vallès. L'antiga masia de Can Coll acull l'exposició permanent que mostra com vivia la pagesia antigament. També funciona com a espai ambiental on les escoles, entre setmana, i les famílies o el públic en general en diumenge, poden visitar. El Centre d'Educació Ambiental Can Coll disposa d'un espai destinat a l'observació dels ocells: la feixa dels ocells. S'hi han instal·lat menjadores que són un punt de trobada d'aus a l'hivern i pacients observadors. L'entorn forma part d'aquest tranquil espai. Un seguit de camins i senders, alguns senyalitzats, conviden al visitant a fer una excursió. Davant del Centre de Can Coll CEA hi trobareu el restaurant i zona d'esbarjo Torrent de Can Coll.

 

 

 

Centre d'Educació Ambiental Can Coll a Collserola

Can Coll és una antiga masia del S. XV que ara acull el Centre d'Educació Ambiental del Parc de Collserola. Els diumenges obre les seves portes perquè tothom que ho vulgui la pugui visitar. Podreu observar la manera de viure de la pagesia dels segles XVIII i XIX. En la visita també podreu veure els audiovisuals del Parc. Si voleu caminar una mica des de la masia surten diferents itineraris senyalitzats dels voltants.

Horari: El Centre s'obre al públic de 9.30 a 14:30h, (tancat juliol, agost, de Nadal a Reis, i Pasqua).

La masia de Can Coll

Centre d'Educació Ambiental de Can Coll a Collserola

Les visites a la masia són d'accés lliure i gratuït. A l'entrada us donaran un full amb un plànol informatiu on hi ha el contingut de cada habitació. A la planta baixa hi trobareu el magatzem, la bodega i el seller on es conservaven els aliments. A la part superior hi han les habitacions, el lavabo d'època i el menjador. Com a característica trobareu, a gairebé totes les habitacions, exposició d'elements i objectes relacionats amb el Parc. Aquests formen part de l'exposició L'home i el medi a Collserola i La vida rural catalana.

Els voltants de la masia estan ben cuidats i són agradables per fer-hi un passeig.

 

 

Visitar la granja de Can Coll

  • Es fan visites guiades a la granja on els nens poden tocar i donar de menjar als animals. Les places de les visiten són limitades a un nombre de públic determinat (sempre és millor anar-hi amb temps). La visita guiada inclou l'anada a la zona de les incubadores amb els ous i pollets. La guia dóna les explicacions als nens de que mengen i com es cuiden els animals. Hi ha una zona amb gallines, paons, porcs una vaca i un burro. Hi ha dos torns de visites guiades, a les 11 h i a les 12 h. Les inscripcions es fan el mateix dia a la recepció de la masia. Les visites guiades costen 1,80€ per persona.
  • De 13 a 13:30h hi ha visita lliure i gratuïta només als corrals exteriors. Sempre és millor consultar la web no sigui que hi hagin canvis. Si feu la visita per lliure no es pot accedir a tota la granja.

 

La feixa dels ocells de Can Coll Collserola

Centre d'Educació Ambiental de Can Coll a Collserola

La feixa dels ocells és un observatori d'ocells hivernants.

  • La feixa està oberta els diumenges de novembre a febrer de 11 fins a 13:30 (tanca per Nadal i reis)
  • Servei gratuït de préstec de prismàtics.
  • Consta de 5 aguaits fets amb estructura metàl·lica i coberts amb roba.
  • Hi trobareu 5 menjadores de fusta una bassa artificial, bancs, una zona conreada amb cereals i un altre amb arbres de fruita tardana.

Feixa dels ocells Can Coll Collserola

(foto del facebook de Can Coll de Raül Carmona)

La feixa és un bon lloc per anar-hi a gaudir de l'observació de les aus. Voluntaris del Parc us poden acompanyar i orientar en les diverses activitats que s'ofereixen.

Cal inscripció prèvia la mateixa setmana de l’activitat al telèfon del Centre d’Informació: 932 803 552 (laborables de 9.30 a 14.30 h) màxim 4 places per trucada.

 

Petita excursió fins el Puig de la Guàrdia.

Centre d'Educació Ambiental Can Coll a Collserola

Us podeu descarregar el trak de la web del Parc de Collserola.  Una ruta fàcil amb alguna pujada que pot arribar a ser una mica complicada per nens molt petits. però que es pot fer tot xino-xano. L'itinerari comença a la carretera, junt davant de Can Coll, al costat del restaurant. Cal seguir les marques blaves.

Des de dalt el Puig de la Guàrdia (199m) si la vegetació ho permet es pot veure Montserrat, La Mola i el Montseny. La baixada no està massa ben indicada, però sense pèrdua s'arriba al punt d'inici.

Consulteu altres petites excursions des de Can Coll AQUÍ.

 

 

 

Altres llocs d'interès

excursions per Collserola amb nens

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save