Castrum visigòtic del Puig Rom de Roses

  1. Home
  2. »
  3. Castrum visigòtic del Puig Rom de Roses
adreça:
Roses Alt Empordà (l')
coordenades: ruta autoguiada amb l'App gratuïta de Natura Local

 

 

 

La caminada fins el Castrum visigòtic del Puig Rom de Roses és una curta i agradable passejada per fer amb nens. L'espai és un dels llocs singulars de la població de Roses, Alt Empordà. Va ser declarat l'any 1963 Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Situat en un punt estratègic, des de dalt del puig, es poden gaudir de les vistes de la Badia de Roses, el port  i part de l'Empordà. Entre les fortificacions visigòtiques, el Castrum visigòtic del Puig Rom de Roses és de les més ben conservats. Està datat entre els anys 650-700 i fou habitat entre els segles VII i VIII dC. Del Poblat del Puig Rom es conserven restes arqueològiques d’habitatges, sitges i carrers. També es van trobar restes de ceràmica, peces de bronze i objectes de ferro, sobretot eines agrícoles. El seu accés és lliure.

Castrum visigòtic del Puig Rom de Roses. Dades i mapa

  • Distància: 2,7 Km
  • Desnivell: 120m
  • Durada: 0:50 minuts
  • Dificultat: baixa
  • Tipus itinerari: lineal, d'anada i tornada

 

Castrum visigòtic del Puig Rom de Roses, caminada amb nens

 

Pujada al Castrum visigòtic. Itinerari

La ruta s'enfila lleugerament per una pista ample entre vinyes i oliveres resseguit per marges de pedra seca. Una caminada que es fa enmig d'un paisatge mediterrani de brolla, pins i alzines sureres. La pujada suau i constant permet anar observant l'entorn mentre es deixa la població de Roses als peus.

Castrum visigòtic del Puig Rom de Roses, caminada amb nens

En gairebé una hora es pot arribar a dalt, a la base del puig de les Muralles on s'escampen les restes de murs i altres estances del poblat de Puig Rom o Castrum Visigòtic. Cal vigilar la part de les runes, hi ha murs i forats on els nens podrien caure.

Es pot continuar pujant fins arribar a la part més alta de les excavacions. Un cop a dalt podeu donar la volta per la base per l'aeri caminet de ronda. Des dels vessants sud-oest i nord-oest, és pot gaudir d'una gran vista panoràmica del golf de Roses, part de l'Alt Empordà i les muntanyes dels voltants.

*Cal tenir en compte que si bufa el vent la caminada pot resultar força molesta. Eviteu pujar-hi els en els punts màxims de sol ja que gairebé no hi ha ombra.

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: Camí de Ronda de Llança a Port de la Selva
Rutes en família: Oliverars de Roses

sortir amb nens per l'Alt Empordà

 

 

 

Save

Save