Castell de Burriac pel camí de les fonts

  1. Home
  2. »
  3. Castell de Burriac pel camí de les fonts
Font del Mig
Font del Ferro
Castell de Burriac
Font de l'Esquirol
Font del MigFont del FerroCastell de BurriacFont de l'Esquirol
adreça:
Argentona Maresme (el)

 

 

 

L'itinerari que puja fins el Castell de Burriac pel camí de les fonts és un traçat entretingut per fer amb nens. Comença a la font del Mig i continua cap a la font de les Sureres, la de l'Esquirol, la font del ferro...  Una de les més singulars és la font Picant on hi havia una antiga fàbrica embotelladora. La ruta és pot fer amb nens però heu de tenir present el desnivell. Un cop a dalt podeu visitar el que queda del castell i contemplar les magnífiques vistes.

 

Castell de Burriac pel camí de les fonts. Dades i mapa

Castell de Burriac pel camí de les fonts

Castell de Burriac pel camí de les fonts

Atenció: Si seguiu la ruta amb l'app de natura Local es recomana guardar-la off-line i navegar-la des de l'apartat de "rutes guardades" per evitar problemes de cobertura en alguns trams del recorregut.

Castell de Burriac pel camí de les fonts. Itinerari

La ruta comença des de la font del Mig, una de les fonts mineromedicinals de la ruta. La font que tenia tres aixetes ara no raja. A tocar de la porxada, a mà dreta de la construcció, hi ha una font amb aigua de xarxa. La zona disposa de diferents taules de pícnic.

Castell de Burriac pel camí de les fonts

foto Som de pícnic, a l'enllaç trobareu més fotos i informació.

  • Comença la ruta pel torrent dels Cirerers que ens conduirà cap al torrent de Burriac. En un terreny més tancat i ombrívol protegit pel parc de la Serralada Litoral.

Castell de Burriac pel camí de les fonts

font del Grup / font de les Sureres

  • Continuant pel camí ens anirem trobat les fonts de les Sureres i la de l'Esquirol en primer lloc, i la del Grup i la del Ferro a continuació. Les fonts han estat arreglades i condicionades pel Grup de Fonts d’Argentona.
  • Després de la font del Ferro es camina una mica pel torrent. Un cop deixat el torrent ja ens enfilem direcció al castell.
  • Aviat s'arriba al collet de Burriac i es segueix per la pista fins al monòlit, al peus del castell.
  • El tram final, una mica més costerut, ens durà fins el cim. Aquí podreu gaudir d'unes impressionants vistes de 360º. Amb un cop d'ull podreu veure els pobles del litoral, el Parc Natural del Montnegre i Corredor i les muntanyes del Montseny.
  • De baixada, es fa per pista més còmoda, encara que inclinada. Continua pel mateix tros de pista que haurem fet a l'anada fins a desviar-nos a la dreta direcció al turó dels Oriols. En aquest tram de baixada, gaudirem d'extenses pinedes de pi pinyer entre blocs de granit a la zona de les roques Encantades.

Castell de Burriac pel camí de les fonts

  • Finalment s'arriba a la última font de l'itinerari, la font Picant. Aquí trobareu una bona esplanada amb pins imponent.

 

 

Altres llocs d'interès

Castell de Burriac

Centre d’Interpretació del Far de Calella

ruta per la Serralada Litoral – Cabrils

excursions a 100Cims

sortir amb nens al Maresme