Activitats estiu

Què fem?

Camí de les Arenes a Castellar del Vallès

 1. Home
 2. »
 3. Camí de les Arenes a Castellar del Vallès
adreça:
Castellar del Vallès Vallès Occidental (el)

 

 

 

L'excursió seguint pel Camí de les Arenes a Castellar del Vallès és una ruta fàcil i circular sense gaire desnivell. L'itinerari està senyalitzar i segueix el SL-C65. Comença a l'àrea de lleure de les Arenes on hi trobareu taules de pícnic. Creuareu el riu Ripoll i passareu per la font del Romaní, la font de l'Espígol i la Torre del Bolet, la masia del Sabater Vell entre altres punts d'interès.

 

Camí de les Arenes a Castellar del Vallès. Dades i mapa

 • Punt d'inici: Àrea d’esplai de Les Arenes, carretera B-124, km. 12.
 • Distància: 5 km.
 • Temps: 3 h.
 • Tipus ruta: circular
 • Dificultat: fàcil.

Cami de les Arenes a Castellar del Valles

veure SL-C 65 Camí de les Arenes / veure ruta al wikiloc de nandomoneda

Camí de les Arenes a Castellar del Vallès. Itinerari

La ruta comença des de l'àrea de pícnic de les Arenes, al punt quilomètric 12 de la carretera B-124, de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall. Al camí que va fins l'àrea de lleure surt el sender on comença la ruta. Durant el recorregut hi ha diferents zones d'aparcament des d'on es pot iniciar el Camí de les Arenes a Castellar del Vallès.

 • Al primer tram de la ruta hi ha un desviament que porta a  visitar una cabana de pedra seca. Des d'aquí i a pots metres s'arriba a la font de la Boixa (aigua n o potable).
 • Continuar passant pel pont sobre el riu Ripoll. No s'ha de creuar el riu, es segueix en paral·lel fins la casa de les Arenes. Aquí la pista està asfaltada i puja fins les Arenes on hi ha cases que tenen una façana ben bonica, com la Torre del Bolet d'estil modernista. El nucli de les Arenes es va construir al voltant de de la masia de Can Barceló, datada del segle XX.

Cami de les Arenes a Castellar del Valles font romaní

font del Romaní Camí de les Arenes
 • L'itinerari continua fins arribar a la font del Romaní i la font de l'Espígol.
 • Cal creuar el riu Ripoll, si no hi baixa massa aigua no tindreu problemes per creuar-lo i es continua paral·lel al riu fins arribar al pont de les Arenes per passar-lo per sota.
 • Ara el camí continua per l'esquerra en pujada fins arribar a l'Ermita de la Mare de Déu de les Arenes. Els voltants son verds i tranquils per descansar una estona.
 • Continuar cap el torrent del Sot de Matalonga i seguir avall pel torrent del Sabater Vell. Es creua una gran torre elèctrica i es passa per davant del Sabater Vell, una masia del segle XVI que se dedica a la agricultura ecològica.
 • Finalment s'arriba a l¡entrada de l'àrea de lleure de Les Arenes. Atenció, aquí haureu de creuar la carretera.

Àrea d'esbarjo de Les Arenes

Cami de les Arenes a Castellar del Valles picnic

L'Àrea d'Esplai de les Arenes és una zona d'oci i esbarjo, situada en una franja estreta al costat de la carretera B-124 i el riu Ripoll, que es troba inclosa dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Disposa de taules de pícnic i barbacoes de pagament, també hi ha serveis i bar.

 

+ activitats i rutes Vallès Occidental