Què fem?

Búnquers del Carmel del Turó de la Rovira

  1. Home
  2. »
  3. Búnquers del Carmel del Turó de la Rovira
adreça: Carrer de Marià Lavèrnia, s/n
adreça:
Barcelonès (el)

 

 

 

Els Búnquers del Carmel del Turó de la Rovira estan situats a 262m d'alçada. Són un enclavament on durant la Guerra Civil es va construir una bateria antiaèria per defensar la ciutat dels bombardejos franquistes. A finals dels anys 1950 la zona es va aprofitar per fer-hi barraques en l'anomenat Barri dels Canons. Els Jocs Olímpics del 1992 van provocar l'enderrocament de les barraques. L'any 2011 es va inaugurar l'espai com a espai patrimonial.  S'hi han col·locat diferents plafons interpretatius. La zona s'ha convertit des de fa temps en un lloc visitable per a turistes i barcelonins. Des de dalt del turó podeu gaudir d'una vista de 360º sobre Barcelona i voltants, convertint-se en un excel·lent mirador de la ciutat.

 

Búnquers del Carmel. Com arribar-hi.

Búnquers del Carmel del Turó de la Rovira

MUHBA - Museu d'Història de Barcelona

  • Podeu anar en metro L5 i baixar a la parada del Carmel (sortida del Mercat). Continuar pel carrer Conca de Tremp i agafar l'autobús 119 fins la última parada. Després seguir caminant fins arribar a la zona dels búnquers.
  • Es pot pujar a peu des de diferents punts del barri d'Horta-Carmel.

 

Després de gaudir de les vistes podeu fer un tomb pel senders que voregen el parc del Turó de la Rovira. Al carrer Mülhberg  hi ha un pont, construït a començaments dels anys noranta, que permet passar per sobre del buit deixat per les pedreres.

*veure més fotos a Pasajes y Paisajes

 

Altres llocs d'interès