baner tram baix

Què fem?

Balma de les set portes

 1. Home
 2. »
 3. Balma de les set portes
adreça:
Casserres Berguedà (el)
coordenades: 42.012571 / 1.832142

 

 

 

L'excursió fins la balma de les set portes és fa gairebé com un passeig. Una ruta fàcil i bonica que surt des del mateix nucli de Casserres i s'endinsa entre prats de cultius i zona de bosc. L'itinerari és circular i permet passar per punts tan curiosos com l'embasament del torrent de l'Alber, el banc del mirador de les barraques, el roc de la mel o la monumental alzina dels Colls. Una ruta ideal per fe ren família amb nens.

 

Balma de les set portes a Casserres

 • Distància: 8,42Km.
 • Temps: 2:30h (sense comptar les parades)
 • Dificultat: fàcil
 • Tipus ruta: circular

mapa balma de les set portes

veure ruta a wikiloc

 

Ruta de la balma de les 7 portes

Des de darrera del camp de futbol de Casserres surt una pista asfaltada. Seguir la pista fins trobar el cartell que indica direcció la balma de les set portes.

balma de les set portes

 • El camí és molt suau i transita entre camps de cultiu.
 • Un cop a la balma la parada és obligada. Gaudiu d'aquesta construcció troglodita que aprofita el sortint de la roca. Sembla que fou habitada fins a mitjans del segle XX. Es conserven bé 5 de les set portes, una sisena esta malmesa i sembla que la setena ensorrada. La balma es visitable. Es poden distingir les estances, el forn de pa i la zona que segurament devia ser pel bestiar. Possiblement fou habitada per dues famílies que compartien estances comunes.

balma de les set portes

 • Continuar la ruta fins arribar al Torrent de l'Alber. Aquí hi ha un petit embasament. L'indret, entre roques i vegetació sorprèn molt agradablement.

Mirador de les barraques a Casserres

balma de les set portes

 • La següent parada es troba al Mirador de les Barraques. Un lloc on descansar i gaudir els camps que hi teniu al davant. El mirador és un banc de pedra situat sota dues alzines.

Roc de la Mel

casserres roc de la mel

 • De camí cap a l'alzina monumental és passa per les curiosa Roc de la mel. De fet és un conjunt de 5 roques i aquesta és la més gran. Sembla que rep el nom perquè hi solen haver, o hi havien, forces abelles al seu voltant. Diu la llegenda que sota la roca hi havia una gran olla amb mel.

Alzina dels Colls

casserres - alzina dels colls

  • Finalment s'arriba fins l'alzina monumental l'alzina dels Colls. Fa uns 16'5 m. d'altura, 28'6 m. d'amplada i el tronc té un perímetre de 7'9 m.  L'incendi que afectà el Berguedà el juliol de 1994 en va socarrimar part de la capçada, però posteriorment rebrotà normalment. Es tracta d'un arbre catalogat com a arbre monumental.
  • S'arriba a l'inici de la ruta.

 

+ excursions pel Berguedà 

EXCURSIONS A BALMES I COVES, VISITAR MINES I DESCOBRIR BALMES

 

 

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: