Manualitats roses de Sant Jordi

Avui ens hem decidit, fem manualitats, roses de Sant Jordi amb materials diversos. Hem obert el calaix de les manualitats per mirar que trobàvem. Retalls de cartolines, gomets, tubs de cartró, algun tros de cartró, papers de seda, retoladors, llapis de color, ceres… tot es pot fer servir. De la mateixa manera que ens agrada provar coses a la cuina també mirem de fer-ho amb les manualitats. De manera senzilla i al nostre aire. La gràcia és passar-s’ho bé i reutilitzar materials que tingueu a casa. Esperem que algunes d’aquestes 5 roses us agradin i us inspirin.

 

Manualitats roses de Sant Jordi amb material que teniu a casa

Ens hem divertit i de fet d’això es tractava. Totes les roses que us mostrem son fàcils de fer, i com podeu comprovar també n’hi ha una per als més petits.

material per fer roses sant jordi

El primer que cal fer és veure tot el material que teniu per casa. Retalls de paper, diaris, revistes, cartolines, roba… Des de trossets petits a grans, tot us pot servir. Agulles d’estendre, pals de gelat per fer servir de tija per aguantar la rosa. Podeu-ho tot a la taula. No us deixeu un llapis, retoladors, colors, tisores i la cola adhesiva.

Consulteu a internet manualitats roses de Sant Jordi. A tot nens a l’apartat de l’especial Sant Jordi en diferents articles trobareu models. Trieu-ne un cop a base i inspireu-vos per fer la vostra creació.

 

Roses de Sant Jordi de cartró

roses de cartro

Rosa de cartró: retalleu triangles irregulars de cartró. Amb un punxó feu-li un petit forat. Aneu passant un petit fil, llana o filferro a cada peça. Ordeneu-los una mica donant una forma de rosa. Nosaltres li hem passat un filferro i l’hem lligat per pressionar i aguantar totes les peces. Talleu escuradents (en aquest cas en teníem de vermells)  per acabar la rosa. Del tros de filferro sobrant enganxeu-li un escuradents verd.

Rosa transparent de colors de cera: Feu punta a un color vermell de cera i poseu les ratlladures a sobre d’un paper transparent i adhesiu. Nosaltres hem fet servir els de folrar llibres. També hem fet punta a una cera rosa. Enganxeu el paper adhesiu i retalleu un cercle. Un cop ben enganxat li podeu fer uns petits cercles dibuixats amb retolador. La tija de la rosa l’hem fet amb un pal de gelat pintat.

 

Roses de Sant Jordi amb pètals de retallats de cartolina

fem roses per sant jordi

Per fer aquests dues roses hem fet servir la mateixa tècnica. Hem retallat 6 trossos de cartolina en diferents formes de lluna. En la primera la cartolina és lila i fúcsia fluorescent. En la segona hem utilitzat cartolina blanca per poder pintar els pètals amb retoladors.

Rosa de cartolina lila: Hem anat enganxant pètal a pètal sobre un full adhesiu transparent. Després retalleu el full resseguint el contorn. Teníem una agulla pintada de fa temps i l’hem utilitzat com a tija.

Rosa cartolina blanca: Els pètals d’aquesta rosa estan enganxats sobre un tros de cartró sense pintar. Per fer la tija hem folrat amb paper cel·lofana verd un pal de gelat. I per aguantar la rosa hem anat retallat diferents trossos de cartró enganxant a cadascun un retall de cartolina de color verd. Feu un petit forat a cada peça per poder fer passar el pal de gelat i aguantar així la rosa. La rosa va enganxada a una petita agulla lila.

 

Rosa de Sant Jordi amb tub de cartró

fem roses per sant jordi

I no podia faltar una rosa de Sant Jordi amb tub de cartró per als més petits. Primer hem pintat el tub amb ceres verdes i una mica de marró. Els gomets verds que tenim son triangles, doncs, els hi hem enganxat al voltant. Per fer la rosa hem retallat dos cercles, un gran amb cartolina vermella i un més petit de color blanc. A la cartolina blanca li hem dibuixat un petit espiral negre. Com que els gomets vermells que tenim son quadrats els hem tallat en quatre parts. I a enganxar al voltant. Podeu fer una mini fulla amb cartolina.

 

 

Dracs de Sant Jordi per fer amb els nens

+ especial Sant Jordi

+ especial Sant Jordi a Pinterest