baner cavatast

Manualitats amb petxines
| |

Manualitats amb petxines recollides a la platja

Manualitats amb petxines

A l’estiu és quan les manualitats amb petxines apareixen a tot arreu. I, tret d’algun dia de descans o pluja, segurament és l’època on no es fan manualitats d’aquest tipus. Això sí, ara és quan es recullen més petxines aprofitant les sortides a la platja. Per això us portem aquest recull de manualitats creatives que podeu anar fent durant tot l’any. Cal ser previsors i aprofitar qualsevol ocasió per recollir-ne. Grans, petites, mig trencades, de diferents espècies… també podeu recolliu caragols i cargolines o algun vidre de colors llimat per l’aigua.

 

Manualitats amb petxines. Una bona neteja

Manualitats amb petxines

Primer podeu aprofitar per netejar-les fent una taula sensorial de petxines amb aigua. Els nens hi poden jugar tot pescant petxines, classificant-les per mides, textures o colors.

 

Pintar petxines recollides a la platja

Manualitats amb petxines

Manualitats amb petxines

Les petxines es poden pintar amb retoladors permanents o amb pintura. Depenent de l’edat i la creativitat de cada nens la sofisticació i detalls poden variar. Una decoració a base de colors vius, fent dibuixos, sanefes… tot aprofitant-ne els relleus.

Manualitats amb petxines

També es poden fer divertides creacions amb petxines: peixos de colors, animals marins, ostres amb ulls... O, es poden fer animals utilitzant més d’una petxina com és el cas del husky.

 

Mòbils fets amb petxines

Manualitats amb petxines

En la foto de la portada podeu veure un mòbil molt treballat fet amb petxines i petits caragols de mar. N’hi ha de tots colors i mides. Les petxines es poden pintar o deixar-les al natural. Per fer els mòbils podeu fer servir troncs recollits a la platja i cordes.

Original tres en ratlla amb petxines

com fer un tres en ratlla amb petxines

Tres en ratlla sobre petxines.

En aquest cas s’han dibuixat pilotes de platja en dos colors però podeu escollir qualsevol dibuix estiuenc.

 

Objectes decoratius fets amb petxines

Manualitats amb petxines

Petxines enganxades de maneres creativa per fer-ne objectes decoratius. Una bola de fang o guix, cors de petxines, la silueta de la mà amb fang o un pot per als colors.

Manualitats amb petxines

Les petxines es solen recollir i guardar sobretot per tenir-les com a record d’un lloc que s’ha visitat. Per aquest motiu quan es té temps es poden guardar en llocs visibles o fer-ne objectes decoratius. Us deixem quatre fotos on podeu veure diferents maneres d’utilitzar les petxines com a decoració. Dins un pot, en un marc de fotos, porta espelma o enganxades en un pal.

Reserveu un espai per posar la data i el lloc on s’han recollit.

 

Bona feina!!!

totes les fotos s’han trobat al Pinterest de treballar l’estiu

Consulteu les manualitats per fer amb nens

 

 

Save

Save

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *