Juguem amb qfem4 (4) – 3 jocs de memòria
| |

Juguem amb qfem4 (4) – 3 jocs de memòria

3 joc de memòria
En aquest post des de qfem4 ens acosten 3 jocs de memòria. Ja fa un temps que ens movem aquest món dels jocs de taula i hem pogut veure que, de jocs, hi ha de tota mena i per treballar tota classe d’habilitat, però no hagués pensat que els jocs de memòria podien ser tan diferents als típics “memoris” amb els que jo jugava quan era petita.

 

Juguem amb qfem4 (4) – 3 jocs de memòria

Aquests 3 joc de memòria són jocs que podem jugar els quatre plegats, també els hem provat també amb els avis. Hem comprovat com els adults anem perden la capacitat de memòria. Que millor que practicar la nostra memòria jugant i passant una bona estona tots plegats!

 

ABEJITAS ZUM ZUM de Mercurio Distribuciones , no les perdis de vista!!!


Joc a partir de 4 anys, amb un material molt ben adaptat a les seves manetes, cartes quadrades, abelles de colors que sempre es mantenen dretes i ruscs que seran els nostres gobelets per amagar les abelles.

  • És tan senzill com aixecar una carta i trobar, a la primera, sota quin gobelet s’amaga l’abella del color que s’ha mostrat. Si la trobes, te la quedes, sempre amagada en el seu rusc. Però, és clar, no tot ha de ser tan divertit quan torna l’abella te la treuen.
  • Com els gobelets es mouen constantment per la taula hem d’estar molt atents i no aixecar la vista per tal de seguir el ritme del joc, punt feble de la petita de la casa, que és molt inquieta, i de moment, només aguanta una partida, i vol canviar de joc. La gran, al contrari, es concentra moltíssim, i això, combinat amb la seva memòria, no deixa a la resta gaires opcions de guanyar.

 

ESCUELA DE FANTASMAS de Haba, observació i memòria nivell “Top”.


Un joc fantàstic amb només cartes i quatre fitxes, en forma de fantasmes, per anar comptant punts.

  • Tenim 12 personatges  representats en una carta , els quals haurem de memoritzar en un temps determinat, però t’has de fixar molt bé, de vegades són molt petits o només mostren una part. Llavors, per torns, haurem d’anar descobrint  els personatges que recordem (la carta ja està  boca avall). I fins aquí senzill, però a cada ronda la carta és diferent, amb 20 personatges que es combinen i canvien de posició i mida. Arriba un moment, que ja no saps quan has vist a cadascun d’ells.
  • Indicat a partir de 5 anys, però aquest la petita, de quatre anys, el té ben dominat, perquè no cal una atenció tan continuada com l’anterior.
  • Per nosaltres és un joc de 10, el pots portar a sobre i jugar tant amb nens com amb adults. Hem rigut molt i molt jugant, i, a més, el pots trobar per uns 8€.

 

MAGIC SCHOOL de Djeco, un memori convertit en un joc cooperatiu


Tornem a parlar d’un joc només de cartes amb unes il·lustracions molt màgiques (és genial que jocs tan macos ocupin tan poc espai). Aquest el vam conèixer en unes jornades de jocs i la meva filla gran es va enamorar i el va posar a la carta dels reis.

  • L’objectiu és formar el màxim nombre de parelles, de les 16 possibles, associant el personatge amb el seu complement. Tenim un manoll de cartes, mirem una, la memoritzem i la col·loquem boca avall, i continuem fins a tenir un quadrat de 4×4, però  pot sortir una carta que podem associar amb una de les que ja tenim a la taula, llavors la deixem boca amunt a sobre de l’altre. Quan acabem amb totes les cartes arriba el moment, super emocionant, de mirar quantes parelles hem aconseguit.
  • El trobem un joc molt original, que a més, fomenta molt la conversa i el treball en equip, molt portable, i amb un preu genial.

 

I, quin ens agradaria provar? EL LABERINTO MÁGICO de Devir

Un laberint ocult, que pot canviar a cada partida. Nosaltres hem de moure unes fitxes per sobre del taulell, que són imants enganxats a unes boles que van per sota del taulell. Aquestes boles cauen cada vegada que xoquen amb una paret del laberint, llavors haurem de tornar a començar i tenir clar per on no hem de tornar a passar. Un joc de memòria amb una mecànica i una estètica que crida molt l’atenció.

 

 

qfem4 a Instagram

+ jocs i joguines

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *