Jocs científics
| | |

Jocs científics, una manera divertida d’aprendre i entendre la ciència

Jocs científics

De la mà de la Marina de Play-Explore (que ara ja ha tancat) us expliquem què son i perquè son importants els jocs científics. Formen part dels anomenats jocs STEAM que ja us en vàrem parlar AQUÍ, l’objectiu dels quals és que els infants s’interessin per les ciències i aprenguin mentre fan experiments. Els jocs acostumen a plantejar algun tipus de desafiament o repte que el nen ha de resoldre de manera lúdica i didàctica. Jocs d’aigua, de química, física, , matemàtiques…

 

Jocs científics, una manera divertida d’aprendre i entendre la ciència

Jocs científics

La curiositat dels nens és segurament un dels factors més important en l’aprenentatge. Durant la infància tot està per descobrir i tot ho volen aprendre i entendre. La cara de sorpresa quan descobreixen alguna cosa nova, les preguntes constants, els perquè això o allò… per esbrinar, a la seva manera, com funciona el món.

De forma innata els nens senten curiositat per les coses, els agrada preguntar i tocar i gaudeixen fent experiments o petites construccions. Si els nens es diverteixen mentre aprenen i això ho recordaran durant molt més temps.

Divertir-se aprenent

Moltes vegades les nostres explicacions no son suficients per als nens, ja que en ocasions les paraules els resulten abstractes. Per això, per aprendre i comprendre determinats fenomens, en especials els físics i químics, els resulta millor experimentar, és a dir actuar i jugar amb els conceptes.

Així si el resultat és aconseguir crear una substància o descobrir mitjançant un experiment com es generen determinats fenomens químics seguint una metodologia científica, del pas a pas, els resulta estimulant, divertit alhora que educatiu. D’aquesta manera quan fan un raonament sobre el què ha passat l’experiment els costarà d’oblidar.

jocs d’experiments per aprendre de manera divertida

Els jocs d’experiments afavoreixen que els infants es familiaritzin amb professions més abstractes i relacionades amb la ciència i la tecnologia. No es tracta de convertir els nens en científics però si d’ajudar-los a desenvolupar un sentit crític i reflexiu, com és el pensament científic. Els jocs, els poden ajudar a posar en pràctica les seves idees, a ser capaços d’aprendre dels errors, a experimentar fins arribar al seu objectiu.

com escollir un bon joc d’experiments o el més adequat per a cada nens?

Jocs científics

Al mercat trobareu una gran quantitat de jocs de ciències sobre temes molt diversos: l’energia, el clima, l’espai, els minerals… ? N’hi ha per a tots els gustos i inquietuds. Aquest tipus de jocs de ciències acostumen a portar tot el que cal per fer un o uns determinats experiments i per aconseguir arribar al final de la manera més complerta i fructífera.

Abans d’escollir algun joc mireu les instruccions i adaptar-los a l’edat de cada nens. D’aquesta manera el repte estarà pensat per la seva edat i el serà fàcil d’entendre i posar en pràctica el seu pensament científic.

 

 

+ JOCS I JOGUINES

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat