Literatura infantil, llibres de cartes i carters

Per al post de literatura infantil d’avui hem seleccionat 6 llibres infantils on les cartes, la correspondència, n’és el fil conductor. Tret del llibre il·lustrat L’última carta, la resta, són llibres de fa uns quants anys. Ens ha semblat, però, que l’edat del llibre no té més importància. Es tracta de llibres força diferents on les cartes són bona part el contingut. Una correspondència enviada entre amics que serveix per lligar singulars històries plenes de tendresa i amor. Encetem així aquest primer post temàtic de literatura infantil, llibres de cartes i carters. Esperem que us agradi la nostra selecció.

 

Literatura infantil, llibres de cartes i carters. La nostra tria

 

Cartes de l’esquirol, de la formiga, de l’elefant, de l’ós…

Literatura infantil, llibres de cartes i carters

Autor: Toon Tellegen
Il·lustracions: Axel Scheffler
Traductors: Ferran Bach
Editorial: Barcelona: Ediciones Destino
Any: 2001
ISBN: 9788497100021
Edat: S/C

mirar el catàleg de la biblioteca

Un llibre ple de cartes que s’escriuen un munt d’animals del bosc i que el vent reparteix. L’elefant convida el cargol a ballar sobre la casa (del cargol). El talp s’envia cartes a ell mateix fins que troba altres maneres d’escriure per apaivagar la solitud… Escrit per l’holandès Toon Tellegen que inventava històries d’animals que s’escrivien cartes per a la seva filla abans d’anar a dormir.

 

Les cartes d’en Fèlix l’explorador

Literatura infantil, llibres de cartes i carters

Autor: Langen, Annette
Il·lustracions: Droop, Constanza
Traductor: Xavier Campillo
Editorial: Barcelona: Editorial Acanto
Any: 2011
ISBN: 9788486673796
Edat: S/C

 

Una nova aventura de la llebre de peluix Fèlix. Sense el nou pla secret de la Sofia i en Fèlix, no hauria passat res! La llebre de peluix s’enlaira en un globus casolà, i li agraden tant els viatges! Així comença un nou viatge d’exploració al voltant del planeta blau. I pocs dies després arriba la primera carta per a la Sofia… Hi han més llibres d’aventures de la llebre Fèlix enviant cartes a la seva amiga Sofia.

 

 

L’última carta

Literatura infantil, llibres de cartes i carters

Autor: Antonis Papatheodoulou
Il·lustracions: Iris Samartzi
Traductor: Marta Morros
Editorial: Kalandraka
Any: 2016
ISBN: 978-84-8464-272-5
Edat: S/C

 

Les paraules se les pot endur el vent o, en el cas d’aquesta bella història, les pot dur un carteramable, a qui li espera una experiència inoblidable en el seu darrer dia de feina.

IX Premi Internacional Compostel·la d’Àlbum Il·lustrat.

 

Contes per correu

Literatura infantil, llibres de cartes i carters

Autor: Raquel Díaz Reguera
Il·lustracions:
Any:
ISBN: 978-84-944026-5-4
Edat: 5 anys

 

Es tracte d’un conte trencaclosques, d’una postal conte o d’un trencaclosques postal. La gràcia d’aquest conte, i d’altres de la mateixa col·lecció, és que s’envien per correu en forma de postals. 8 postals que el nen rep i que junts narren una petita història. En trobareu en català i castellà a partir de 5 anys.

 

 

Estimada Susi, estimat Paul

Literatura infantil, llibres de cartes i carters

Autor: Nöstlinger, Christine
Il·lustracions: Nöstlinger Jr., Christine
Traductor:
Editorial: Cruïlla
Col·lecció: El Vaixell de Vapor
Any:
ISBN: 9788466139731
Edat: 7 anys

 

Llibre de cartes entre dos nens la Susi i el Paul, que mostra la visió del món dels més petits. En Paul i la Susi són amics de ja fa molts anys, i sempre han anat junts a escola. Però ara els pares d’en Paul tenen una nova feina fora de Viena, cosa que allunya en Paul i obliga els dos amics a parlar-se per carta.

 

L’illa de les cartes perdudes

Literatura infantil, llibres de cartes i carters

Autor: Oriol Canosa
Il·lustracions: Mercè López
Editorial: Babulinka Books
Col·lecció: Petites Joies per a Grans Lectors
Any:
ISBN:
Edat: de 9 fins a 12 anys

 

A causa de l’esclat de la Primera Guerra Mundial, l’Albert, un nen que viu a Estrasburg, és enviat pels seus pares a Isola della Cona, una illa tranquil·la allunyada dels bombardeigs i els exèrcits, on resideix el seu oncle Audubon. Lluny de casa, descobrirà què és l’enyorança, la por i l’absurditat de la guerra, però també la força de l’amistat i de la seva fortalesa interior. Una història plena d’aventures, emocions, cartes sense destí, un castell amb passadissos secrets i tot de personatges entranyables.

 

Bones lectures !!!

podeu veure més llibres de cartes i cartes a la selecció del Pinterest de Ralets

+ literatura infantil i juvenil

 

 

Save

Save

Save

Save

Save