El Joc de la Prevenció d'Incendis Forestals, Zero Foc BoscLa Diputació de Barcelona ha creat el joc Zero Foc Bosc per sensibilitzar a tothom en la prevenció d’incendis forestal. I ho fa mitjançant un joc de taula on els nens, però també els adults, poden prendre consciència del què és el foc al bosc. No només del que suposa un incendi sinó sobretot els què s’ha de tenir en compte per a pervenir-lo. Jugant es pretén sensibilitzar els participants en la correcta gestió dels boscos i les bones pràctiques per evitar els incendis forestals. El Joc de la Prevenció d’Incendis Forestals, Zero Foc Bosc té un taulell similar al joc de l’oca i hi poden jugar fins a quatre persones diferents.

 

El Joc de la Prevenció d’Incendis Forestals, Zero Foc Bosc. Imprimible gratuït.

El Joc de la Prevenció d'Incendis Forestals, Zero Foc Bosc

El Zero Foc Bosc us el podeu descarregar de manera gratuïta. Us deixem AQUÍ l’enllaç.

El joc consta d’un taulell format per quatre parts de mida A4. Disposa de fitxes de joc, fitxes de foc, fitxes mòbils. Un dau, unes causes de foc amb pistes i un joc de preguntes i proves (format cartes) a desenvolupar.

El taulell  recorda al popular joc de l’Oca però amb la variant que hi ha un joc paral·lel del foc que avança en el sentit contrari. Si el foc ens atrapa en algun moment, hem de tornar a començar.

Poden jugar 4 persones, 4 parelles o 4 equips a la vegada.

El Joc de la Prevenció d'Incendis Forestals, Zero Foc Bosc

Entre les peces del joc hi han cartes de causes de l’incendi i cartes amb preguntes (de dificultat alta) amb les seves possibles respostes. La persona organitzadora del joc fa les preguntes. Posa les causes del foc i dóna les pistes de la causa, mou la fitxa del foc i posa caselles mòbils en el taulell allà on cada participant determina.

Cada jugador situa una fitxa en un dels extrems del taulell i avança per algun dels 4 extrems fins arribar al centre del taulell.

El Joc de la Prevenció d'Incendis Forestals, Zero Foc Bosc

Fitxes del joc: 4 fitxes d’equip, diferents fitxes de foc i 4 fitxes de caselles mòbils per equips.

En el joc hi trobareu elements com basses d’incendi, tallafocs, torre de guaita, àrees recreatives… com també ADF o Associació de Defensa Forestal.

Teniu totes les normes de com jugar al pdf que us hem enllaçat.

Recordeu que si voleu que el joc us duri més el podeu plastificar a casa les fitxes i les cartes. El taulell es pot enganxar sobre un cartró o cartolina per després plastificar-lo.

 

 

Zero Foc al Bosc !!!

 

Save