baner cavatast

| |

Dòmino de fusta amb figures geomètriques per fer amb els nens

totnens-domino-geometric-colors2veure font original

El dòmino és un dels jocs de taula (però també de terra) més populars entre els nens. Les modes i els dissenys li han donat diferents aspectes mantenint però el mateix esquema de joc on, segons l’edat, l’estratègia i la paciència es barregen amb les ganes de passar-s’ho bé. La majoria de jocs de dòmino estan fets de fusta, metacrilat, plàstic o fins i tot de cartró i les seves peces robustes les fan ideals, també, per fer mini construccions o el divertit joc de tombar les peces en cadena.

El dòmino de fusta de figures geomètriques que us portem avui el podeu fer a casa amb els nens. Depenen de la seva edat us poden ajudar a pintar, escollir els colors i les formes o a classificar per veure que no falta cap peça per completar el joc. Si els nens són petits i creieu que pintar les petites figures geomètriques pot resultar una mica complicat podeu substituir les pintures per gomets en forma de triangle, quadrats o cercles de colors variats. Penseu que si us falta alguna figura sempre podeu retallar el gomet. Una altra manera de personalitzar el vostre dòmino de fusta és la de fer servir fotos d’animals, objectes o personatges de la mida de les peces per enganxar-les i fer el vostre dòmino encara més especial.

totnens-domino-geometric-colors5

Material per fer un dòmino de fusta

totnens-domino-geometric-colors3

  • Evidentment, necessiteu peces de fusta per poder decorar i crear el vostre dòmino. Compreu un llistó, o els que us facin falta, serreu-los per obtenir 28 peces rectangular iguals.
  • Dibuixeu en cada peça la figura geomètrica que s’ha de pintar.
  • Escolliu 7 colors diferents, un per cada figura (també podeu pintar les peces del mateix colors, però no us quedarà tan vistós ni bonic).
  • Us recomanem que tingueu un dòmino clàssic a mà per ajudar-vos a no repetir ni deixar-se cap combinació. Si el feu com els del post us podeu guiar per la foto on hi han les 28 peces ja pintades.

totnens-domino-geometric-colors4

Aquí us deixem les 28 peces del dòmino de figures geomètriques, el podeu agafar com a exemple alhora de pintar cadascuna de les vostres peces.

Dòmino de fusta amb figures geomètriques per jugar

totnens-domino-geometric-colors6

El joc clàssic del dòmino….

totnens-domino-geometric-colors1

o apilar, ordenar, ajuntar… d’una manera lliure.

Bona feina !!!

A jugar !!!

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *