Dinar al carrer de la Magrana, 10. Receptes del món per compartir
El llibre Dinar al carrer de la Magrana és un llibre de receptes de cuina de la Felicita Sala per a nens. El llibre inclou una selecció de plats d’arreu del món ideals per a que els nens provin de cuinar-les. La singularitat d’aquest receptari rau en que la selecció de cada plat correspon a cadascun dels quinze veïns de l’edifici del carrer Magrana. Cadascú elabora una recepta típica del seu país per després compartir-la amb la resta d’habitants de l’edifici en una gran festa a la taula al jardí comunitari. La seva lectura resulta una excusa perfecte per cuinar i provar plats nous.
Cultures del món a través de la cuina
La cuina, i la manera de cuinar, forma part de la tradició de cada casa i de cada país. Així a través d’un plat podem experimentar sensacions noves d’un país llunyà, d’un que visitem o d’un que volem conèixer. Cada plat ens parla de la gent que el cuina, dels ingredients que té a l’abast i una mica de la seva manera de fer. Si seieu a la taula del carrer Magrana experimentareu sensacions, olors i sabors d’arreu del món. 15 receptes per voltar pels 5 continents.
I la cuina és cultura quan ens apropa a les tradicions. No només mengem per viure sinó que cuinem i mengem, en aquest cas, per no perdre el gust, els olors i sabors del lloc on hem nascut. I ara que vivim una època de migracions i canvis en la societat no és tan difícil trobar tocs a la cuina d’altres cultures en qualsevol menja. I compartint plats, compartim i mostrem cultures, ritmes i maneres de ser i viure.
el carrer Magrana
No sabem si el nom escollit del carrer que du el títol del llibre té algun significar especial. A nosaltres ens ha semblat bonic. La magrana és una súper fruita amb moltes propietats i les seves llavors de vermell intens i translúcid recorden els petits robins. Petites joies, en aquest cas, de les cuines de cadascun del veïns.
les receptes, senzilles per fer amb els nens
La tria de receptes, en total 15, és variada amb plats senzills d’elaborar i pensats per a què els nens els puguin fer o us puguin ajudar. Rentar, tallar, barrejar, pesar, picar, batre… per cuinar primers, segons i postres. Cada recepta ocupa una doble pàgina. A l’esquerra hi trobareu el cuiner amb algun ajudant i a la dreta els ingredients i el pas a pas. Els ingredients estan dibuixats i inclouen el nom i la quantitat que es necessita per elaborar-lo. Al peu teniu la recepta escrita amb frases curtes i de manera molt senzilla i fàcil de seguir.
I d’on son els plats? No sabreu el país d’on provenen però si us hi fixeu, el nom dels cuiners, els seus trets físics, els ingredients o la manera de preparar-lo faciliten que el puguem ubicar.
les il·lustracions que ens parlen de la recepta
Les il·lustracions formen part del receptari i no només pel dibuix de tots els ingredients. La part de la recepta on és veu qui cuina està plena de detalls. La Felicita Sala ha sabut captar l’essència de cada plat, l’amor del cuiner en preparar-lo, la delicadesa en agafar els utensilis de cuina, les mirades de complicitat dels ajudants o simplement per la calidesa de l’estança on es cuina.
I és aquesta cura en els detalls de les il·lustracions el que converteix aquest llibre de cuina en un bonic àlbum il·lustrat.
Dinar al carrer de la Magrana de Dimoni pelut
I vosaltres teniu algun plat preferit típic d’alguna altra part del món? En aquesta taula s’hi celebra una festa de sabors ben variada.
- Títol: Dinar al carrer de la magrana. Receptes del món per compartir.
- Editorial: Dimoni pelut edicions
- Ressenya: totnens
- Col·lecció:
- Pàgines: 40
- Escrit per: Felicita Sala
- Il·lustrat per: Felicita Sala
- Traducció: Mireia Alegre
- Any: octubre 2022
- Idioma: català
- Per a lectors: totes les edats
- ISBN: 978-84-126034-1-5
anar a la biblioteca de totnens
+ literatura infantil i juvenil