| | |

Dibuixem i pintem amb la natura

totnens-dibuixar-natura6

En el post d’avui us mostrarem com es pot dibuixar o pintar amb elements de la natura, ja sigui utilitzant plantes o branques per fer-ne singulars pinzells, resseguint els jocs d’ombres de plantes o objectes o pintant sobre la neu. Aquestes maneres creatives de pintar o dibuixar on els nens han de fer-ho a l’aire lliure o creant els utensilis adequats sempre resulten divertits, donen a les activitats artístiques un plus de creativitat especial. Ens divertim mentre dibuixem i pintem amb la natura.

 

Dibuixem i pintem amb la natura

Els nens poden escollir diferents elements trobats al bosc per fer-ne pinzells experimentant en la natura les textures, formes i resistències. Si aneu d’excursió mireu de recollir branques, pedres, fulles per després poder-les utilitzar per fer manualitats amb materials naturals per fer creatives amb els nens.

 

Resseguir les ombres per fer creatius dibuixos

totnens-dibuixar-natura4

veure font original

totnens-dibuixar-natura2

totnens-dibuixar-natura1

Les ombres que dibuixa un arbre, una planta o qualsevol altre objecte poden resultar fascinants. Als nens els hi agrada resseguir les línies traçades sabent que aquestes poden canviar en qüestió de poc temps. Ara tens un dibuix i després un altre, tot es mou. Podeu portar un full i un llapis i sortir a dibuixar ombres, després a casa, amb calma ja es podrà pintar.

Pintar un quadre sobre la neu

totnens-dibuixar-natura5

veure font original

Pintar o dibuixar en una superfície que no sigui un full ja és interessant, però si aquesta superfície està a l’exterior i es hem d’abrigar per sortir encara resulta més divertit. Pintar sobre la neu o el gel  és tota una experiència, els colors i el traç són diferents. Perquè encara resulti més estimulant feu com en el cas de la foto, emmarqueu primer amb quatre branques el quadre.

Resseguir la silueta amb un guix també resulta molt divertit.

 

Fer pinzells amb branques i flors per pintar

totnens-dibuixar-natura3

veure font original

Fer pinzells amb branques i flors recollits al bosc per després pintar lliurament un quadre. Als nens sempre les resulta divertit experimentar, com puc pintar o dibuixar amb una flor, una fulla o una branca? N’hi ha que simplement suquen la pintura i esquitxen sobre el full, n’hi ha que fan servir els originals pinzells com si fos una estampació i n’hi ha que fan anar les fulles com si es tractés d’un dels pinzells que tenen a classe o a casa. El resultat és un quadre original i carregat de color.

 

Bona feina !!!

+ dibuixar i pintar

+ activitats de primavera

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *