Com gaudir de l'aigua tot l'any: pluja, neu, rius, mar...
|

Com gaudir de l’aigua tot l’any: pluja, neu, rius, mar…

Com podem gaudir de l'aigua tot l'any?

Com gaudir de l’aigua tot l’any: pluja, neu, rius, mar… L’aigua és sempre present a la natura i, curiosament, interactuem amb ella els mesos on és més escassa. Ja ha arribat l’estiu i hi ha mil activitats fantàstiques i variades per poder gaudir de l’aigua amb les criatures. En veure-les em ve una pregunta al cap: l’aigua només es pot gaudir a l’estiu? Evidentment a l’estiu les temperatures són més altes i ens ve més de gust banyar-nos i jugar amb l’aigua i no “patim” per si les criatures es refredaran. Però si un dia d’estiu plou, ens quedem a casa?… I si plou mentre estem a la platja? L’estiu passat, mentre estàvem a la piscina va començar a ploure. Automàticament, tota la gent es va vestir i es va aixoplugar al bar. El resultat? Tots xops i la roba mullada. Plou i automàticament ens tapem sense pensar que estarem xops per dins i per fora.

 

I és que tenim una animadversió al mal temps ben interioritzada. I això em va fer pensar en un article del gran Carles Capdevila, Mirar que el que fem tingui sentit. I és que ens falta un sentit anomenat, sentit comú. L’aigua és sempre present a la natura i curiosament interactuem amb ella els mesos on és més escassa. Per aquest motiu podem gaudir de l’aigua durant tot l’any i podrem veure els canvis que es produeixen. Tenim la sort que tot a la natura és cíclic i podem gaudir de tot el procés.

 

Com gaudir de l’aigua tot l’any: pluja, neu, rius, mar… Aigua i natura

La pluja

Com podem gaudir de l'aigua tot l'any05

A finals d’estiu, a la tardor i a la primavera, la pluja és més abundant, tot i que amb el canvi climàtic va variant. La pluja és sinònim de font de vida. Quan plou, els rius s’omplen d’aigua, les plantes l’absorbeixen com a aliment… L’olor a terra mullada, les gotes d’aigua que es queden a les fulles, els cargols que surten, ens ho perdem si ens quedem a casa. Com diuen els noruecs, “No hi ha mal temps, sinó un mal equipament” (proverbi noruec).

Així que botes d’aigua, impermeable i cap a gaudir de la pluja. I pluja vol dir tolls d’aigua i fang natural. I les criatures tenen una gran atracció per aquests dos elements: estem fets d’aigua i som espècies terrestres. Per aquest motiu estem tan lligats en aquests dos elements naturals. Així que deixem fer, donem temps i oportunitats i veurem a les nostres criatures amb un somriure d’orella a orella. Després a casa, una dutxa i una rentadora i com si no hagués passat res.

 

 

La neu i el gel.

Com podem gaudir de l'aigua tot l'any?

Queda molt lluny l’hivern, però en aquesta època podem gaudir de l’aigua congelada. Amb el fred, l’aigua de la pluja es converteix en neu. Hi ha mil possibilitats d’experimentar amb la neu més enllà de les pistes d’esquí. Caminar damunt la neu i sentir el seu so, construir iglús, i fins i tot podem fer un “petit bany” en un riu a l’hivern. No hem de veure el fred com un aspecte negatiu i la neu com a font de problemes. Mirem-los com oportunitats per gaudir d’aquesta etapa amb l’aigua, ja que en cap més estació de l’any la podrem gaudir. I com amb la pluja, al finalitzar l’activitat, una bona dutxa!!

 

Platges, llacs i rius

Com podem gaudir de l'aigua tot l'any?

I ara si, arriba la primavera i l’estiu i tenim moltes ganes de banyar-nos. Les altes temperatures fan que necessitem refrescar-nos en alguna massa d’aigua. Així que, deixem a les criatures que es remullin i s’autoregulin. Perquè a vegades per nosaltres l’aigua és freda i per a ells no, o al revés. Moltes vegades prohibim un bany perquè per nosaltres està freda. El fet de que les criatures es mullin farà que tinguin iniciativa en sortir de l’aigua quan tinguin fred o no es vulguin banyar-se. Sinó sempre esperaran la veu d’un adult que els hi digui el què han de fer. I si es vol banyar quan fa fred? El meu fill s’ha banyat amb calor i amb fred. Sempre ha tingut una atracció amb l’aigua. I mai li he posat barreres. Hi ha gent que es banya tot l’any.  No és el moment del bany sinó després. Eixugar-se bé i una bona dutxa i com nous!!

 

Com podem gaudir de l'aigua tot l'any?

Tenim la sort de viure en una zona on podem veure i experimentar les diferents etapes de l’aigua: des de la pluja fins la neu, passant pels tolls, els rius, els llacs i les platges!!! On poder gaudir de l’aigua durant tot l’any!!

Deixarem perdre aquesta oportunitat???

 

Article de Connectats amb la natura

També us pot interessat la guia de sortim en família

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat