Clown és un àlbum il·lustrat sense text que ens explica la història d’una joguina, un pallasso de peluix, després de ser llençat a les escombraries. Tirat junt amb una colla d’amics de peluix segurament per vells o perquè ja no hi ha ningú que hi jugui. Però el Clown no es resigna a quedar-se a la brossa i desaparèixer. Ell se les empescarà per trobar algú que el necessiti i el faci sentir encara desitjable, útil i feliç.

Mentre mira de trobar algú que el segueixi important i el pugui ajudar anirà passant de mà en mà llançat com un drap brut i inservible. El nostre protagonista, però, continuarà la seva particular croada per ell i pels companys que encara es troben dins el cubell d’escombraries. I la història lluny de ser dramàtica i trista, encara que ho sigui, esdevé un cant a la perseverança, la lluita i l’amistat. L’àlbum també el podem llegir com a una història de segones oportunitats. Alhora que també ens parla dels avantatges del reciclatge, d’allò que encara ens pot fer un servei a nosaltres o a algú altre.

el clow i la seva capacitat de fer feliç a tothom

Les pinzellades d’en Quentin Blake fan de la història un relat divertit, simpàtic i ple de matisos. Començant per les gesticulacions i moviments típics dels pallassos com els moviments dansaires, de malabarista, d’estaquirot, de sorprès, de por, de felicitat.. I cares. Cares de circumstància, cares felices, tristes, de sorpresa, amor o buidor…

El clown d’en Quentin Blake ens relata la història d’algú que no es dona mai per vençut. D’algú que creu que sempre hi ha un objectiu en la vida i sempre hi ha algú a qui podem acompanyar, animar, estimar o emocionar.

L’expressivitat dels seus personatges, de traç fi, plens de detalls sublims, de colors suaus i de figures i escenes que en ocasions no estan acabar de pintar, transpiren emocions. El protagonisme del blanc com a fons de cada escena fa que la història s’intensifiqui en el relat dibuixat.

Un àlbum il·lustrat que dona molt de joc a la imaginació i la creativitat. Petites escenes o moviments que us permeten sortir del conte i inventar la història d’aquell moviment, del personatge secundari o explicar un diàleg que aquí només s’ha dibuixat. Moltes de les escenes estan explicades com les vinyetes d’un còmic donant la sensació que la narració realment és mou. Pareu atenció en algunes de les il·lustracions que fan esment a l’actuació d’un pallasso en escena. Son una delícia.

Clown de Meraki Editorial

Us heu fixat que el clown del conte no du el nas rodó i vermell? Aix, i nosaltres que li hem posat un a l’hora de fer les fotos. 

 • Títol: Clown
 • Editorial: Editorial Meraki
 • Ressenya: totnens
 • Col·lecció: còmic
 • Pàgines: 32
 • Escrit per:  
 • Il·lustrat per: Quentin Blake
 • Traducció:
 • Any: octubre 2021
 • Idioma: sense text
 • Per a lectors: de 4 anys
 • ISBN: 978-84-124218-3-5

*L’Editorial Meraki en ha fet arribar el llibre convençuts que ens agradaria. I ens ha agradat. Nosaltres hem fet lliurament la ressenya.

anar a la biblioteca de totnens

+ literatura infantil i juvenil