Biblioteques Montessori

Les biblioteques Montessori es caracteritzen per mostrar els llibres de cara, visibles, i sobretot per tenir-los a l’abast dels nens. El mobiliari acostuma a ser de fusta i els podeu trobar com a estanteries soles o dins d’una estructura. Per seguir la filosofia Montessori és important que pengeu l’estructura a l’alçada del nen d’aquesta manera ell, lliurement, pot escollir el llibre a llegir. Després només us quedarà omplir-les de bons llibres. Veure recomanacions de literatura infantil.

Encara que la majoria de biblioteques que us mostrem estan dins l’habitació infantil també les podeu posar en algun altre lloc de casa. Busqueu un espai o racó de lectura, dins o fora l’habitació, que sigui agradable i que el nen faci seu. Recordeu que aquestes estanteries o estructures només son idees, sempre les podeu fer vosaltres reutilitzant caixes o amb altres mobles. La idea és que els nens sempre tingui els llibres a l’abast. Mireu l’article de racons per llegir amb més idees d’on posar estanteries.

Biblioteques Montessori per posar a casa

Estanteries Montessori, llibres a l’abast dels nens

En les fotos hem repetit algunes estanteries que segur que ja coneixeu. Es tracta de veure la seva ubicació i que tenen al voltant. N’hi ha a sobre el llit, la taula de treball, en algun bonic racó… Busqueu un lloc especial on els nens es trobin a gust per llegir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachihome (@rachihome)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ascen 🌿 (@mamacaracola)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maggie’s Home (@maggies.home)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Room Kid’s (@roomkids.inspo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bitte (@shopbitte)

Estructures per a llibres Montessori

A l’igual que les estanteries al mercat podeu trobar diferents opcions d’estructures per als llibres. Sempre podeu optar per una caixa de fruita de fusta pintada, com en la primera foto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HomeLovers (@homelovers_pt)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sugar Jee (@sugar.jee)

Bones lectures!!!

El mètode Montessori també es pot aplicar a l’ambient de casa. Cal un espai ampli i obert, ordenat, net, simple i real on cada element facilita el desenvolupament del nen. Cal que els nens, sobretot els més petits, tinguin a l’abast dels objectes que necessitin perquè puguin jugar, escollir les joguines, triar els llibres o seure a taula de manera autònoma. Avui hem repassat algunes propostes de biblioteques Montessori.

mobiliari montessori