| | | | | |

9 jocs de l’oca per jugar i aprendre

totnens-juguem-joc-oca2veure font original

Qui no ha jugat al joc de l’oca? Qui no s’ha divertit saltant d’oca a oca, passant pel pont o tornant a començar quan s’estava a punt d’arribar al final, per haver caigut a la maleïda calavera? Sí, crec que tots, en un moment o altre hem jugat al popular joc. Avui us proposem que seguiu jugant amb el mateix esperit lúdic de sempre però aprofitant el joc per estimular als nens a aprendre vocabulari, repassant les taules o pels més grans recordant les normes d’ortografia. En tots els jocs de l’oca que us mostrem us hem deixat l’enllaç, alguns us els podreu descarregar i imprimir.

Com sempre us diem agafeu els models com a exemple per poder fer els vostres jocs de l’oca com a manualitat amb els nens. Podeu escollir un tema que al nen li agradi o un aspecte que necessiti repassar. Inventeu unes normes, senzilles i molt clares. Retalleu fotos o feu-ne dibuixos. Feu servir com a base una cartolina o un tros de cartró. Dibuixar, retallar, enganxar, jugar i aprendre.

Ens voleu ensenyar el vostre joc de l’oca?, feu-ne una foto i ens l’envieu.

Joc de l’oca de les fruites

totnens-juguem-joc-oca7

veure font original

Aquest joc de l’oca de les fruites el podeu fer a casa, retalleu dibuixos de diferents fruites o escollir una altra àrea temàtica. Es pot muntar enganxant els dibuixos en un full o si teniu una cartolina o un tros de cartró millor, així tindrà més consistència i durarà més. Recordeu a posar elements com el pornt o la calavera, en aquest model els han substituït per un cranc i un fantasma.

Aprendre les lletres amb el joc de l’oca

totnens-juguem-joc-oca5veure font original

Per aprendre a llegir les vocals en majúscula i minúscula.

totnens-juguem-joc-oca6

veure font original

En aquest últim enllaç trobareu diferents models del joc de l’oca per aprendre diferents síl·labes per crear paraules o per llegir.

 

Repassar les taules de multiplicar jugant al joc de l’oca

totnens-juguem-joc-oca3veure font original

 Una manera molt lúdica de repassar les taules de multiplicar.

Aprendre les normes ortogràfiques jugant a l’oca

totnens-juguem-joc-oca1veure font original

Us hem deixat les regles d’aquest joc de l’oca de les normes ortogràfiques.

OCA SORTIDA 1 Quan s’accentuen les esdrúixoles? Posa 3 exemples 2 Noms i adjectius masculins acabats en neutra, van amb? Posa 3 exemples 3 Digues la regla BL/BR Posa 3 exemples 4 Davant de què escrivim J? Posa 3 exemples 5 OCA 6 PONT 8 1 COP SENSE TIRAR 9 Noms i adjectius femenins acabats en neutra, van amb? Posa 3 exemples 10 OCA 18 2 COPS SENSE TIRAR 12 PONT 13 Digues la regla U-V i P-B Posa 3 exemples 14 Quan s’accentuen els mots plans? Posa 3 exemples 15 OCA 16 Quan s’accentuen els mots aguts? Posa 3 exemples 19 Davant de què escrivim G? Posa 3 exemples 21 Digues 5 mots esdrúixols amb accent obert i 5 amb tancat. 22 Digues la regla MB i NV Posa 3 exemples 23 Digues les 3 excepcions de la J. 24 Digues 5 mots amb B i 5 mots amb V 26 Digues 5 mots amb G i 5 mots amb J. 28 FANTASMA 29 Digues 5 mots de 3 síl·labes amb la tònica al mig. 30 Digues 5 mots de 3 síl·labes amb la tònica al principi.

Joc de l’oca de les parts del cos

totnens-juguem-joc-oca4

veure font original

Un joc de l’oca per aprendre totes les parts del cos. Abans de començar a jugar podeu estipular unes normes, de boca a boca, què passa si un no sap el nom de la part del cos on ha caigut, fer una frase amb la part del cos on s’ha caigut…

Jocs de l’oca tematitzats

Hi ha Museus o diferents projectes culturals que disposen de jocs de l’oca tematitzats i els fan servir per explicar o desenvolupar les característiques d’una àrea temàtica o com a forma d’explicar lúdicament la manera de fer una determinada feina, es tracte de jocs de l’oca educatius que mostren d’una manera molt visual un determinat procés o l’evolució d’un aspecte concret. Us deixem aquest jo de l’oca del projecte educatiu pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya com a exemple.

totnens-juguem-joc-oca8veure font original

De mussol a mussol i tiro perquè fa sol

totnens-juguem-joc-oca9

veure font original

o aquest divertidíssim joc on es canvia l’oca per un mussol. De mussol a mussol i tiro perquè fa sol…

 

Ens divertim aprenent !!!

Entrada similar

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat