baner tram baix

del tricicle a la bici de dues rodes
| |

tricicle de fusta Pinolino – del tricicle a la bici de dues rodes

del tricicle a la bici de dues rodes

Avui s’estrena la Sílvia, de Maretra, mare, mestra i terapèutica familiar sistèmica. Ens parlarà des de la seva experiència de mare de tot el que va descobrint amb la criança del seu fill. En aquest primer post ens parla de l’elecció del tricicle de fusta i de l’experiència i adaptació de les sortides en família amb el petit vehicle. Finalment quan el nen ja és més gran es passa del tricicle a la bici de dues rodes sabent en què cal vigilar al sortir al carrer o al parc.

tricicle de fusta Pinolino. L’elecció

del tricicle a la bici de dues rodes

Avui us parlo d’una de les joguines “top ten ” del nostre fill, el tricicle de fusta de Pinolino. Amb, aproximadament 15 mesos va començar a interessar-se per tot el que tenia rodes. Quan anàvem al parc una de les coses que més li cridava l’atenció eren les bicis i els tricicles dels altres nens. Només volia provar-los i pujar. Li explicàvem que eren els vehicles d’altres nens. En aquella època encara no havíem plantejat comprant-ne cap. No varem tardar en començar a buscar un tricicle apte per a ell.

L’elecció d’un tricicle o bicicleta

L’elecció d’un tricicle o bicicleta no és fàcil, sempre és millor buscar i  no quedar-vos amb el primer que veieu. Nosaltres varem descartar-ne molts. Alguns tenien dues rodes davanteres, cosa que dificulta el moviment, ja que al voler avançar xocava amb els peus a les rodes. Altres, la majoria, eren massa alts, fins i tot en la posició petita. També n’hi ha que són grans i pesen força i nosaltres buscaven un de lleuger.

Varem consultar diferents models fins que al final ens varem decidir pel tricicle de fusta Pinolino. Té una roda davantera i l’alçada regulable. La mida més petita permet als nens més petits tocar de peus a terra. Un altre aspecte important és que és un tricicle evolutiu i permet que, quan estiguin llestos, passar a les dues rodes. Del tricicle a la bici de dues rodes per sortir a passejar.

Els primers mesos el  nostre fill l’utilitzava a dins de casa i de seguida el va començar a dominar. Ara, quan sortim ens demana la seva bici. Així, doncs, quan sortim la bici sempre ens acompanya.

 

del tricicle a la bici de dues rodes

tot passa, tot arriba. sortides a passejar amb tricicle

del tricicle a la bici de dues rodes

Tot passa, tot arriba. De la mateixa manera que quan va començar a caminar quan sortíem era tota una aventura, ara, amb el tricicle, també. Caminant arribava als llocs però ara, sobre rodes, va molt més ràpid. I això fa que haguéssim d’estar més atents. Al principi li explicàvem coses com no baixis de la carretera i sempre s’ha d’anar per la vorera, s’ha de mirar abans de creuar per si venen cotxes, si xoques amb algú li pots fer mal… i mil i unes coses més que ens podem trobar al sortir al carrer.

Amb tot això les primeres sortides eren esgotadores, fins i tot pensàvem que si tot això havia de ser sempre igual. Però NO, com tot en la criança, i sobretot en els primers anys, tot passa i tot arriba. Ara, amb 20 mesos és ell qui ens senyala el carrer i ens diu “no, rum rum pam”. Després de la nostra paciència i anar-li explicant què no pot fer i amb què ha de vigilar ara ho entén perfectament. Que ho entengui, però, no vol dir que sempre faci el que li diem, per això cal seguir amb la paciència i en l’acompanyament.

Finalment, ha passat del tricicle a la bici de dues rodes.

 

Post de Maretra

Crianza EcoRespetuosa

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat