Què fem?

Torrent dels Abadals, ruta equipada

 1. Home
 2. »
 3. Torrent dels Abadals, ruta equipada
web:
adreça:
Castellbell i el Vilar, Bages (el)

logo totnens 64x64

 

 

 

L'excursió pel Torrent dels Abadals és una ruta equipada que es pot fer amb nens sempre que tingueu precaució. El tram que puja seguint el llit del torrent hi trobareu escales, clavilles i cadenats. I, inevitablement, es converteix en tota una aventura. Un cop superat l'últim pas, el Pas de la Guineu, podeu continuar fins el Turó del Marquès, on trobareu el popular mirador gronxador de Montserrat. L'excursió es pot fer durant tot l'any però cal evitar, per seguretat, anar-hi després de fortes pluges. A l'inici de cada pas trobareu un cartell amb el seu nom: Salt de la Madrona, Salt del Senglar, Pas de la Guineu... No us oblideu la llanterna ja que per arribar a l'itinerari us cal passar per un túnel sense llum.

Ruta equipada amb nens al torrent dels Abadals

*octubre 2022 La nostra experiència. Hem refet l'article després d'haver fet la ruta.

*XTreme - classificada com a ruta XTreme per a nens per ser una ruta equipada. Cal anar ben calçats. No apte per a persones que tinguin vertigen. Segons ens han indicat per a nens a partir de 6-7 anys, ara bé, després d'haver-hi anat creiem que millor amb nens més grans i que estiguin acostumats a grimpar. Encara que com sempre diem, l'edat dels nens recomanada és molt relativa depèn més de les habilitats de cadascun. En han comentat que nens de 6 anys l'any fet (amb algun ajut) i que altres més gran els hi ha costat. En tot cas no és fàcil.

 

Torrent dels Abadals, ruta equipada. Dades i mapa

 • Distància: 4.6
 • Desnivell: ± 200 m
 • Temps:  3 h (amb parades).
 • Dificultat: moderada/alta
 • Circular: sí
 • Època: tot l'any

Torrent dels Abadals, ruta equipada

Torrent dels Abadals, ruta equipada. Itinerari

pont vell castellbell i el Vilar

La ruta comença des de la Colònia Burès de Castellbell i el Vilar on cal travessar el Pont Vell.

 • Travessat el pont girar a l'esquerra per una pista que baixa en direcció al riu. Seguir la pista sense deixar-la (descartant el camí que passa ben bé al costat del riu).

granja

túnel torrent dels abadals

 • Continuar fins arribar a dues naus d'una granja. Just al seu costat, a la dreta, es troba el cartell d'inici de la ruta equipada.
 • Agafar el corriol per travessar la via del tren i la carretera pel túnel. Cal que enceneu les llanternes ja que està completament fosc i no es veu res.

 • Un cop passat el túnel cal buscar el llit del del torrent per remuntar-lo sempre amunt. Descarteu els camins que s'enfilen a banda i banda del torrent ja que us allunyarien de la ruta.

 

El tram equipat pot resultar complicat en alguna zona, cal estar atents amb els nens. Hi trobareu escales, grapes, clavilles i cadenes que us ajudaran a superar els desnivells i passos i alguna zona aèria. La ruta està molt ben marcada i tots els elements equipats els hem trobat molt fixats i segurs.

 

Ruta equipada amb nens al torrent dels Abadals

Us deixem un recull de fotos on podreu veure els diferents trams equipats. N'hi ha de fàcils i altres on es cal anar amb compte i en alguns s'ha de fer força per grimpar.

Ruta equipada amb nens al torrent dels Abadals

Ruta equipada amb nens al torrent dels Abadals

El mateix tram amb perspectives diferents.

Ruta equipada amb nens al torrent dels Abadals

Grapes per ajudar-vos a escalar.

Ruta equipada amb nens al torrent dels Abadals

Les escales son segurament els trams equipats més fàcils per fer amb els nens. En altres teniu elements com claus, cordes i grapes i entre element i element hi pot haver certa distància que dificulta la pujada als més petits.

Ruta equipada amb nens al torrent dels Abadals

Hi ha trams aeris de pas estret.

Ruta equipada amb nens al torrent dels Abadals

Pujar ajudat dels claus per fer força amb els braços i pujar.

Ruta equipada amb nens al torrent dels Abadals

Vosaltres heu de decidir si la ruta la podeu fer amb els vostres fills. Us aconsellem que no els obligueu a pujar. I us recordem que si voleu anar fins el Turó del Marquès, on hi ha el gronxador, ho podeu fer sense passar pel tram del Torrent.

Els cartells que ens indiquen el camí

Ruta equipada amb nens al torrent dels Abadals

 • Cada pas equipat disposa d'un cartell amb el seu nom: Saltant dels Tres Enllosats (escales), Pont del Solei (pas per sota), Les botes d'en Joan (escales i una cadena al final), Saltant de la Madrona (amb clavilles), Cau del Degotall (clavilles i corda al final), Cingle del Coll (clavilles), Salt del Senglar.
 • L'últim és el Pas de la Guineu, pas aeri equipat amb una cadena de passamà. Un cop superat a pocs metres arribar a una pista ampla. Aquest pas és segurament el més complicat i cal anar amb atenció.

Camí cap el Turó del Marquès i tornada per la pista

El gronxador del Turó del Marquès

El gronxador del Turó del Marquès

Un cop al turó fem marxa enrrere per la pista fins arribar a l'alçada del túnel i d'aquí cap el Pont Vell. AQUÍ teniu la ruta fins el turó sense passar per la zona del torrent.

També podeu baixar per un corriol que surt des del mateix turó cap avall. Mireu d'anar sempre pel més ample i fresat, sempre avall. Tot sovint el camí es bifurca, però la majoria s'acaben ajuntant més avall. Nosaltres varem tornar per la pista

 

 

Altres llocs d'interès

INSTAGRAM

 

 

 

 

etiquetes: