Torrent de Ribatallada (ruta de les fonts)

  1. Home
  2. »
  3. Torrent de Ribatallada (ruta de les fonts)
Font de la Teula
Forn de Calç
Font dels Plataners
Salt del torrent de Ribatallada
Font dels Capellans
Mirador
Sant Vicenç de Verders
Font de la TeulaForn de CalçFont dels PlatanersSalt del torrent de RibatalladaFont dels CapellansMiradorSant Vicenç de Verders
web:
adreça:
Sabadell Vallès Occidental (el)
coordenades: 41.576666 / 2.085022

logo totnens 64x64

 

 

 

 

La ruta del Torrent de Ribatallada transcorre entre vegetació exuberant de ribera on també s'hi troben alzines, roures, plataners i pins amb nombrosos arbustos i argelagues. L'itinerari comença des del Bosc de Can Deu dins el Parc Fluvial del Riu Ripoll, on el torrent n'és un dels seus afluents. La ruta és circular i està senyalitzada encara que cal anar en compte en no saltar-se cap de les bifurcacions del camí. Un dels atractius de l'excursió és passar pel salt de d'aigua del Torrent de Ribatallada (que nosaltres no hem vist). Transcorre entre pistes amples i senders més estrets amb molta vegetació. Molt recomanable.

 

Ruta de les fonts del Torrent de Ribatallada

Excursió pel Parc Fluvial del Ripoll

  • Distància: 7,26Km
  • Temps: 2 hores
  • Dificultat: fàcil
  • Tipus ruta: circular

Després de l'excursió que va fer la Mireia i família des de mama, què fem demà? , nosaltres hem fet la ruta l'agost del 2022. Hem deixat les dades de distància i temps de la Mireia ja que nosaltres no ho hem recollit.

Inici de la ruta

Ruta de les fonts del Torrent de Ribatallada

La ruta comença des de l'aparcament del Bosc de Can Deu de Sabadell.  Un cop deixeu el cotxe a l'aparcament heu de sortir a peu per l'altre costat de l'aparcament, que és on el troba el carrer Caucas. Seguiu per la dreta fins arribar al parc infantil, al darrera surt el caminet cap el Parc Fluvial del riu Ripoll.

Les primeres cruïlles del camí

Ruta de les fonts del Torrent de Ribatallada

No tots els trams del camí estan indicats. Aquesta és la primera cruïlla, cal seguir per l'esquerre. Anireu baixant pel bonic bosc fins arribar a un sender més ample. Ara heu de girar cap a l'esquerre. No tardareu a veure l'antic Molí paperer  d’en Mornau

Ruta de les fonts del Torrent de Ribatallada

El sender continua pel darrera del Molí fins el següent trencant. Ara toca seguir per la dreta i baixar fins el Riu Ripoll. Al avant del pont teniu un cartell indicador, s'ha de seguir per l'esquerre. Si voleu podeu baixar al riu pel fins el pont, nosaltres varem veure un parell d'ànec aixecant el vol.

Ruta de les fonts del Torrent de Ribatallada

Seguiu per un tram llarg de pista molta ample. A la dreta teniu el riu i a l'esquerre hi ha tot un seguit de camps i sobretot horts urbans.

 

Les fonts del Parc Fluvial del Ripoll i del Torrent de Ribatallada

Ruta de les fonts del Torrent de Ribatallada

Proper desviament, direcció a la Font de la Teula. Quan veieu aquest senyal de perill, sempre que les circumstàncies ho permetin, podeu seguir el bonic caminent que va arran de riu fins la font. Si seguiu per la pista uns metres més enllà, el camí de la font torna a sortir a la pista després de pujar unes escales de fusta. A la font de la teula hi ha un accés al riu i un pont petit de fusta improvisat pels veïns.

Ruta de les fonts del Torrent de Ribatallada

La pista segueix i no tardareu massa en trobar a l'esquerre l'antic Forn de Calç. A la dreta un grup d'imponents plataners us indica el camí de la Font dels Plàtans. Aquestes dues primeres fonts estan dins del Parc Fluvial del Ripoll.

Les fonts del Torrent de Ribatallada

Continuar per la pista fins arribar al límit de Sabadell.

Seguint pel Torrent de Ribatallada

Ruta de les fonts del Torrent de Ribatallada

El piló de ciment us indica el límit de Sabadell. A tocar teniu el desviament, a l'esquerre, que segueix el Torrent de Ribatallada. A partir d'aquí el paisatge canvia, la verdor i el sender ja més estret us acompanyarà durant un bon tram. A l'agost 2022 el torrent no portava aigua, només n'hem vist una mica en algun dels trams que creua el camí. Seguiu pujant de manera suau i gaudint de l'entorn. Aquest camí és molt freqüentat per ciclistes.

El torrent té un salt d'aigua que per veure'l cal desviar-se del camí i seguir un petit sender. Nosaltres no l'hem trobat. Continueu caminant fins trobar una altra cruïlla. Teniu un pal indicador, cal seguir per l'esquerre. Ara el camí ja comença a pujar amb més ganes. De seguida trobareu la Font del Suro i un metres més amunt la Font dels Capellans. Ànims, us queda l'últim tram costerut.

Ruta de les fonts del Torrent de Ribatallada

Final de la pujada!

De Sant Julià d'Altura a Museu de la Vida al Camp

Ruta de les fonts del Torrent de Ribatallada

S'arriba a l'àrea de lleure de Sant Julià d'Altura, on podreu fer un pícnic (és de pagament).

Després de passar Sant Julià d'Altura teniu dos desviament, en els dos cal agafar el trencant de l'esquerre.

Ruta de les fonts del Torrent de Ribatallada

Ara el paisatge torna a canviar. Seguiu per aquesta pista ample i solejada (segurament la mateixa distància que la que heu fet paral·lel al riu Ripoll a l'anada). Com indica el cartell és una zona de seguiment de la vegetació plena d'arbustos i aromàtiques com el romaní i la farigola. Al final de la pista trobareu un penya-segat amb un mirador. Cal seguir fins arribar al Museu de la Vida al Camp i la Masia de Can Deu fins la bonica l'església de Sant Vicenç de Verders. 

Baixeu unes escales que porten a la carretera, tallada als cotxes, que us durà fins el final de la ruta. Ara només us cal arribar al carrer del les Palmeres i a l'aparcament.

 

Què ens ha sorprès de la ruta?

Segurament el que més ens ha sorprès son els canvis de paisatge en un tram relativament curt. Si la part del torrent és frescor i verdor la part final solejada i oberta resulta també molt bonica de fer. Cal tornar-hi quan les pluges omplin el riu i el torrent i deixin fluir l'aigua a les fonts. I aviam si trobem el salt del torrent. L'església de Sant Vicenç de Verders és una meravella, sobretot si no l'havies vist mai, com ens ha passat a nosaltres.

 

Altres llocs d'interès

Vallès Occidental amb nens

+ rutes de fonts

 

INSTAGRAM