Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Ruta dels miradors de l’Ebre a La Granadella

 1. Home
 2. »
 3. Ruta dels miradors de l’Ebre a La Granadella
adreça:
La Granadella, Garrigues (les)

 

 

 

Una ruta familiar que transcorre per les agradables i tranquil·les pistes forestals de La Granadella. Envoltada de camps d'ametllers i oliveres en la seva part baixa i pinedes i matolls en la zona alta. Un itinerari circular que podeu fer passejant en una excursió a peu o en bicicleta i admirar aquest singular paisatge. Cal tenir en compte que en si es fa l'itinerari en bicicleta hi ha un parell de punt del recorregut més exigents. Un en el seu inici, on trobareu una una forta pujada i passat la bassa on el traçat és una mica més tècnic. Cal que porteu aigua.

 

Ruta dels miradors de l'Ebre a La Granadella. Itinerari

Ruta dels miradors de l'Ebre a La Granadella

La ruta s'inicia al Museu de l’Oli i després es pot visitar la Cooperativa de Sant Antoni Abat.

 • Haureu de creuar la carretera uns metres més endavant per agafar una pista ampla que en condueix fins a la Serra dels Jesusets. D'aquí podreu contemplar les vistes al poble de la Granadella. Un cop a dalt la pista segueix en un traçat còmode sense gaires pendents fins arribar al Coll de Montès. A prop del Mas de Ramonet, a on podreu veure una petita bassa.
 • Passada la bassa hi ha un tros una mica tècnic però curt. El camí puja fins al primer mirador, situat a sobre del Coster de les Paumeres. Unes magnífiques vistes panoràmiques dels quatres punts cardinals, a la conca de l'Ebre, al meandre de Flix, a la Serra de Montsant al Priorat i a la Serra de Llaberia, a cavall de les comarques del Priorat, Baix Camp i la Ribera d'Ebre. 
 • Segueix el camí per pistes còmodes i amb pendents suaus fins al segon mirador. Des d'aquí cal tornar fins al punt inicial per una pista asfaltada i sense dificultats.

 

Què hi podem veure

 • Cooperativa Agrícola, Museu de l'Oli
 • Bassa del Coll de Montés, construcció de pedra seca, amb les vores emparedades i una escala de pedra que permetia accedir-hi per tal de recollir l'aigua de la pluja.
 • Mirador de l'Ebre, amb Flix i el riu Ebre als peus. En aquest punt el riu Ebre forma un gran meandre que envolta la vila.
 • Mirador de les 6 comarques, una vista panoràmica de les Garrigues, el Priorat, el Baix Camp, el Baix Ebre, la Terra Alta i el Segrià.
 • Camps de cultiu, ametlles i oliveres

 

Serveis 

 

 

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

Save

etiquetes: