Ruta per la Vall de Llémena amb nens

  1. Home
  2. »
  3. Ruta per la Vall de Llémena amb nens
adreça:
Sant Martí de Llémena, Gironès (el)

 

 

 

 

La Vall de la Llémena és una subcomarca emmarcada en la conca fluvial de la riera de Llémena. La ruta per la Vall de Llémena amb nens està dins el terme municipal de Sant Martí de Llémena, a la comarca del Gironès. Es tracte d'una ruta circular que es pot fer a peu o en bicicleta. Si es fa amb nens en bicicleta, cal tenir present el desnivell i si els nens estan prou acostumats per poder-la fer (hi ha un parell de trams difícils). La ruta a peu és agradable, malgrat el desnivell, i creua dos dels volcans de la Vall de Llémena. El volcà del Puig de la Banya del Boc i volteja el volcà del Clot de l’Omera, un atractiu més al bonic recorregut. Durant l'itinerari es poden observar diferents elements arquitectònics del patrimoni de la vall, com ara ermites i esglésies romàniques.

 

Ruta per la Vall de Llémena amb nens. Mapa i dades

Ruta per la Vall de Llémena amb nens

seguiu la ruta amb l'app gratuïta de Natura Local

Ruta per la Vall de Llémena amb nens

Si aneu amb nens petits millor fer la ruta a peu. No trobareu aigua fins al nucli de Llorà.

 

Ruta del volcà de la Banya del Boc. Itinerari

L'itinerari s'inicia al Pla de Sant Joan, on cal deixar el cotxe. Des d'aquí ja es poden contemplar els principals relleus que envolten aquesta part de la Vall. En un plafó indicatiu es pot veure el recorregut del volcà de la Banya del Boc. Un altre cartell informa de l'itinerari del "Camí de Llémena" que travessa la vall de sud-est a nord-oest.

Ruta per la Vall de Llémena amb nens

ruta al volcà de la Banya del Boc amb nens

  • L'itinerari transcorre entre camps de cereals i colza fins arribar-se a l'ermita de Sant Joan Baptista. Cal seguir fins trobar la pista forestal que condueix, de pujada, direcció cap el volcà de la Banya del Boc. Al començament de la pujada un cartell indicatiu orienta la ruta a seguir.
  • Un cop dalt, ens trobem al mateix crater del volcà, ara camps de conreu. Seguir el camí  en un llarg i bonic passadís de zona de fèrtils conreus, envoltats de petits turons recoberts d’alzines i roures.
  • Un cop al collet cal seguir el camí de baixada cap a Llorà. Si es vol veure les runes del mas d'Hortaló cal girar a la dreta en el primer revolt. Refer el tros de camí per seguir la ruta.
  • En arribar a Llorà, si es vol veure l'església romànica de Sant Pere i el seu nucli històric cal desviar-se, abans de creuar la carretera.
  • Tornar al Camí de Llémena. resseguint la riera direcció al veïnat de Sant Medir. Si es vol visitar la capella de Sant Medir cal arribar-se al camí, a mà esquerre, i creuar el pont de fusta.
  • A continuació, tot i que un rètol ens recomana anar per Peradalta, es segueix direcció el Pla de Sant Joan per la Pellonera. Es dóna la volta pel volcà del Clot de l’Omera passant per la casa de la Pellonera. Si continuem sense desviar-nos, el camí puja suaument, es passa pel costat d’una torre elèctrica. Es surt al Km. 15 de la carretera principal. I a pocs metres davant nostre ja veurem el punt on hem iniciat la ruta.

 

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

 

etiquetes: