Què fem?

Ruta dels Molins de Seva

  1. Home
  2. »
  3. Ruta dels Molins de Seva
adreça:
plaça de la Creu - Seva Osona
coordenades: 41.8410532 / 2.2753145

 

 

 

La ruta dels Molins de Seva és una excursió familiar i fàcil pels voltants del poble. Passareu per tres molins, i el bonic pont medieval d'en Gatus, tot creuant el riu Gurri. Un altre dels al·licients de la sortida és que podeu fer un petit itinerari botànic que us permet aprendre els principals arbres de la zona. L'itinerari està senyalitzat i segueix un tram del GR-2. El Molí Xic de Sors és el que està més ben conservat dels tres.

Ruta dels Molins de Seva

  • Distància: 5,53 km.
  • Temps: 2: 53 minuts
  • Dificultat: fàcil
  • Tipus de ruta: circular
  • Inici ruta: plaça de la Creu

Ruta dels Molins de Seva

veure wikiloc

Des de ruta con los peques han fet l'itinerari al revés de com l'hem descrit, nosaltres hem seguit les indicacions de l'ajuntament. La ruta està marcada a la plaça de la Creu, on hi ha una zona d'aparcament. Seguiu direcció nord, fins arribar al cementiri del poble. De seguida es passa pel costat de la Masia Can Roca on començareu a baixar fins al Molí Xic. A prop del cementiri teniu un banc mirador.

Molí Xic de Sors Seva

Ruta dels Molins de Seva

Dels tres és el que millors es conserva. Després d’una agradable visita el Molí Xic de Sors, on podreu veure la totalitat de la seva estructura, cal continuar fins el següent molí.

Molí de Sors i Pont d'en Gatus

Ruta dels Molins de Seva Pont d'en Gatus sobre el riu Gurri

Seguiu fins creuar el riu Gurri i allà descobrireu les restes del Molí de Sors i el Pont del Molí del Sors (també anomenat Pont d’en Gatus).

Ruta dels Molins de Seva molí <sors

Ruta dels Molins de Seva

L'excursió continua fins travessar el torrent de Gassala, Ara toca una mica de pujada fins a trobar el corriol que ens desvia del camí principal. Tornareu a creuar el riu Gurri, per sobre de les pedres, per endinsar-vos cap al bosc frondós on podreu descobrir un petit itinerari botànic.

Itinerari botànic

Ruta dels Molins de Seva itinerari botànic

Petit itinerari botànic abans d'arribar al Moí de Montmany. Els pals informatius us mostren el nom del diferents arbres i arbusts de la zona.

Molí de Montmany

Ruta dels Molins de Seva seguint el GR2

Per arribar al Molí de Montmany haureu de fer un tram de ruta lineal, d'anada i tornada. Finalment tornareu a Seva passant per davant de la Font del Sors i d'aquí al punt d'inici de la ruta.

Ruta dels Molins de Seva

Taules de pícnic a la Font del Sors.

Ruta-joc dels bolets de Seva

Ruta-joc dels bolets de Seva

Si teniu ganes de fer una altra excursió pels voltants de Seva aprofiteu i feu la ruta-joc dels bolets de Seva., n'hi ha 7 per trobar!!!

 

AQUÍ us deixem la ruta autoguiada amb l'app de Natura Local on podreu anar seguint l'itinerari i aprenent sobre aspectes del patrimoni i la natura.

Altres rutes d'interès

+ excursions per Osona 

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: