Què fem?

Ruta dels gronxadors del Bages

  1. Home
  2. »
  3. Ruta dels gronxadors del Bages
Gronxador de la Costa de la Vila
Gronxador de la Creu de Fusta
Gronxador de la Costa de la VilaGronxador de la Creu de Fusta
adreça:
Sanpedor Bages (el)

 

 

 

Des de Natura Local proposen una bonica ruta per fer bàsicament en bicicleta que passa per diferents gronxadors del Bages. Punts on s'ha col·locat gronxadors que permeten gaudir del paisatges de la comarca. I en punts estratègics podeu, tot gronxant-vos, descobrir diferents racons amb vista als termes municipals de Santpedor, Castellnou de Bages, Callús i Sallent. L'itinerari és llarg i un pèl complicat per fer amb nens però l'hem inclòs perquè podeu fer de manera tranquil·la els dos primers de la ruta dels gronxadors del Bages.

 

*ATENCIÓ a data 27 de novembre 2022 ens han informat que no tots els gronxadors estan penjats. En tot cas es pot fer la ruta i gaudir de les bones vistes sense l'encant del gronxadors. Llàstima!

 

Ruta dels gronxadors del Bages. Dades i mapa

  • Distància: 33,1 Km. (per això es recomana fer la ruta en bicicleta)
  • Temps: 3,40 minuts
  • Dificultat: difícil (per tractar-se d'una ruta llarga amb algun desnivell)
  • Tipus ruta: circular

 

Ruta dels gronxadors de Santpedor

teniu la ruta autoguiada amb l'app de Natura Local

El gronxadors de la Costa de la Vila i el Gronxadors de la Creu de Fusta corresponen als punts 1 i 2 del mapa.

Coordenades: Gronxador Creu de Fusta 41.7983908 / 1.820897  - Gronxador Costa de la Vila 41.7984763 / 1.8309931

Ruta dels gronxadors amb vistes al Bages

Ruta dels gronxadors de Santpedor

La ruta comença a la banda nord del nucli urbà de Santpedor en direcció al cementiri i la serra dels Morts, a on trobarem els primers desnivells curts però pronunciats. Aviat trobarem el primer gronxador, el de la Costa de la Vila, a on la vista a la muntanya de Montserrat no ens deixarà indiferents.

Un parell de km més endavant trobarem en una pineda de pi blanc el gronxador de la Creu de Fusta i una mica més endavant, de parada obligada, el toll del Xuclador, espectacular després de pluges.

Us hem deixat la primera part de la ruta si voleu seguir-la consulteu l'app de Natura Local. La ruta també inclou els gronxadors de Castellnou, Sallent i el gronxador del Serret Blanc.

 

ATENCIÓ: Els gronxadors que trobareu a la ruta els han instal·lat diferents veïns i veïnes per iniciativa pròpia. L'Ajuntament de Santpedor i la Plataforma Natura Local no es fan responsables del manteniment d'aquests elements, ni dels possibles incidents que puguin succeir en utilitzar-los.

 

 

+ activitats i rutes pel Bages

+fem una foto

 

 

INSTAGRAM