Què fem?

Roca del bolet de Figuerola d’Orcau

  1. Home
  2. »
  3. Roca del bolet de Figuerola d’Orcau
adreça:
Pallars Jussà (el)
coordenades: 42.1306402 / 0.9923458 (pàrquing)

rutas con los peques

 

 

 

 

 

Roca del bolet de Figuerola d'Orcau és una curiosa formació geològica en forma de bolet que es troba a tocar del poble i als peus del Mont de Conques. L'erosió i el temps han anat destapant la part més argilosa de la muntanya deixant al descobert aquesta estructura de roca que els geòlegs anomenen un “pilar coronat”. L'itinerari no està senyalitzat però no es difícil d'arribar. Fem una foto!

 

Roca del bolet de Figuerola d' Orcau

Roca del bolet de Figuerola d'Orcau

Depenent d'on us trobeu la silueta del bolet té un aspecte diferent.

Un cop al poble podeu aparcar al costat de la piscina. Un cop allà trobareu una pista sense asfaltar, cal seguir-la fins arribar a punt on es troba la Roca del bolet. El terra que us trobareu és argilós i es desfà. Recordeu la que roca es inestable i per tant cal vigilar si us acosteu molt.

Roca del bolet de Figuerola d'Orcau

L'itinerari és aproximadament d'uns 2 Km. seguint la línia vermella primer s'arriba al bolet i si continueu a dalt del cim arribareu al l'ermita de Sant Bartomeu.

 

Figuerola d'Orcau

El poble està situat en un suau promontori, és el que conserva millor la seva estructura de la vila closa medieval de la Conca Dellà. La part més antiga gira al voltant de l'església, mentre que un eixample posterior s'estén més enllà de la plaça major porxada, on es conserven alguns edificis senyorials del segle XVI. El poble tingué ajuntament fins l'any 1970 que s'integrà al municipi d'Isona, al Pallars Jussà`.

 

 

+ activitats i rutes pel Pallars Jussà

+punts d'interès

 

 

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: