Activitats estiu

Què fem?

Refugi de les Planelles

  1. Home
  2. »
  3. Refugi de les Planelles
adreça:
Carretera de Montgrony - Gombrèn Ripollès (el)
coordenades: 42.2669327 / 2.0831064

 

 

 

El refugi de les Planelles de Gombrèn és un bonic racó per passar-hi el dia i fer alguna excursió. Està situat a 1.380 m d'alçada i està molt a prop del Santuari de Montgrony. La zona és molt tranquil·la i bonica i punt de sortida de diferents rutes. El refugi acostuma a estar obert i només disposa d'una taula a l'interior. Als voltant del refugi hi ha diferents taules de pícnic una font i el petit torrent de la Coma Ermada (o Sant Ou). Us deixem algunes excursions que surten o passen pel refugi.

 

Refugi de les Planelles, pícnic i excursions

Refugi de les Planelles, pícnic i excursions

Aquest entrada l'hem fet a partir de l'entrada del blog som de pícnic. del 2020. A l'enllaç trobareu més fotos i una descripció de com arribar-hi. D'aquesta manera hem volgut aprofitar la col·laboració per afegir una nova entrada a totnens com a excursions amb nens i punts d'interès perquè us sigui més fàcil de trobar. A l'enllaç teniu moltes fotos, tant de l'espai del refugi com de l'excursió que han fet.

Excursions per la Serra de Montgrony

ermita sant pere de montgrony

Ermita de Sant Pere de Montgrony

  • Camí del Mal Pas Des de Som de pícnic ha fet un petit tram d'una de les rutes senyalitzades que surten o passen pel refugi, el Camí del Mal Pas. Un tram fàcil però amb pendent i escales i un tram un pèl aeri, encara que hi ha barana de fusta. Han arribat fins el Santuari de Montgrony i la seva Hostatgeria, en una ruta lineal d'un 1km.
  • El cim del Costa Pubilla. Hem trobat una excursió descrita a Cavall Fort, doneu-li una ullada, passa pel refugi. Es tracta d'una excursió una mica exigent pel desnivell. Ruta circular que ens porta a carenejar pels cims més alts de la serra del Montgrony, entre els quals destaquen el Costa Pubilla i el Roc dels Llamps, amb unes panoràmiques espectaculars de la Catalunya central i el Pirineu. Per a nens que els agradi caminar.
  • ruta des de Gombrèn. Des del wikiloc teniu l'excursió circular que puja fins el refugi des de Gombrèn i arriba a Costa Pubilla a 2053 m.

 

Altres indrets d'interès

excursions amb nens

Ripollès amb nens

 

 

INSTAGRAM