Què fem?

Platja de l’Estany Tort

  1. Home
  2. »
  3. Platja de l’Estany Tort
adreça:
Ametlla de Mar Baix Ebre (el)

 

 

 

La platja de l’Estany Tort de l'Ametlla de Mar està situada al nord de la població, molt a prop de la urbanització de Cala Nova i de la platja Xelín. Es tracta d'una platja petita, de 50 metres de longitud per uns 60 d'amplada,  de sorra que disposa d'aparcament, dutxes i zona pícnic. La fa especial el fet d'estar al costat de la llacuna de l'Estany Tort, de qui rep el nom. Un dels paratges amb més valor ecològic de la zona.

 

Platja de l'Estany Tort de l'Ametlla de Mar

Platja de l'Estany Tort Ametlla de Mar

La platja de l’Estany Tort es troba a la llacuna que neix a la falda del barranc del mateix nom. L’estany Tort és un indret molt indicat per als amants del submarinisme i de la fotografia subaquàtica. Aquest fons marí integra un paisatge limítrof d’un gran interès natural i ecològic.

Finalment, cal mencionar una de les joies paisatgístiques de tota l’Ametlla de Mar: el port natural de l’Estany Tort, que juntament amb el cap de Santes Creus constitueix la franja litoral verge més extensa de tot el sud de Tarragona. Aquest espai, fins arribada la dècada del 1920, era encara el lloc d’amarratge habitual dels pescadors de la zona, i on encara es troben espècies úniques, com el samaruc, peixet autòcton del llevant ibèric.

 

Més cales i platges de l'Ametlla de Mar

Cales i platges Ametlla de Mar

Si busqueu algun altra tipus de platja i cales de l'Ametlla de Mar consulteu AQUÍ les que podeu trobar dins del terme municipal. Les teniu classificades segons tipus de platges: verges, naturismes, per anar amb mascota, de sorra, de pedres, d'accés per a minusvàlids o les que tenen posidònies.

 

Zona de pícnic Estany Tort

Llacuna Estany Tort Ametlla de Mar

Els amics de Som de pícnic han documentat la petita zona de pícnic que hi ha a tocar de la platja i han fet fotos de l'estany Tort. Cal indicar que l'entrada és del 2016 i poden haver-hi canvis, esperem que a millor. També hi ha una petita zona infantil. Veure AQUÍ

 

 

Altres llocs d'interès

activitats i rutes pel Baix Ebre

+ rutes Camí de Ronda - GR-92

 

INSTAGRAM