Què fem?

Parc del naixement del riu Sió a Gàver

  1. Home
  2. »
  3. Parc del naixement del riu Sió a Gàver
adreça:
Segarra (la)
coordenades: 41.6872749 / 1.3903699

 

 

 

El Parc del naixement del riu Sió a Gàver, com el nom indica, és on es situa el naixement del riu, al municipi d'Estaràs. Des d'aquest punt el riu fa un recorregut de 77 Km fins arribar al seu destí, el riu Segre, regant al seu pas les comarques de la Segarra, l’Urgell i la Noguera. L'espai també se'l coneix com la Font de Gàver i està condicionat com a zona de pícnic i descans. La font queda enclotada en un enclavament singular.

 

Parc del naixement del riu Sió a Gàver

La Font de Gàver

Us deixem dues fotos de la Font on neix el riu Sió. La particularitat, com podeu observar, son els llums que la il·luminen i li donen un aspecte força diferent. El mateix passa amb la zona de les taules de pícnic.

Parc del naixement del riu Sió a Gàver

Parc del naixement del riu Sió a Gàver

El topònim de Gàver té un origen pre-romà que significaria “riu - torrent” o bé “riu rocós, torrentós”, cosa que s'avé perfectament a la realitat del lloc: és a les fonts de Gàver que neix el riu Sió.

El riu Sió a Gàver

naixement del riu sio

A les escales que baixen a la font podeu veure el recorregut que fa el riu dibuixat en una placa.

Zona de pícnic de la Font de Gàver

Parc del naixement del riu Sió a Gàver

Hem escollit aquesta foto del blog Som de pícnic per veure el detall que tenen aquestes boniques taules de pícnic. Disposen d'una bancada en un dels extrems de la taula que serveix per deixar-hi les coses per evitar deixar-les a terra.  A Som de pícnic podeu veure més fotos de l'espai.

 

*fotos de la Biennal Internacional de Paisatges de Barcelona (tret de les etiquetades de Som de pícnic)

 

 

Altres llocs d'interès

 sortir amb nens per la Segarra

+ àrees de lleure

+ rutes a fonts