Què fem?

Parc de Riella

  1. Home
  2. »
  3. Parc de Riella
adreça:
Cra. de Cervera - Agramunt Urgell (l')
coordenades: 41.782954 / 1.104077

 

 

 

 

El Parc de Riella és un espai singular que integra l'univers poèticoplàstic de Guillem Viladot. L’itinerari del Parc està dissenyat en forma de vuit com el símbol d'infinit. Al llarg del recorregut, de poc més d'un quilòmetre, hi trobareu una representació del món de l'artista. El seu paisatge poètic, natural i antròpic. L'accés al parc i el seu recorregut és lliure. Si es voles pot fer una visita guiada (contactar amb l'oficina de turisme). Parc del Sió Agramunt, amb àrea de lleure i parc infantil.

 

Parc de Riella d'Agramunt

El Parc de Riella està ubicat a la llera del riu Sió, a uns pocs metres del seu tram natural, en una de les entrades principals a la vila d'Agramunt, força visible per la carretera de Cervera.

Parc de la Riella

L’itinerari del Parc, dissenyat en forma de vuit com el símbol d'infinit, acull, d’una banda, una mostra representativa de l’obra poètica de Viladot. Inclou deu composicions diferents, concretament sis textos originals de l’autor, reproduïts sobre diferents faristols, i quatre recreacions en forma d’escultures urbanes dissenyades per Jaume Figuera, inspirades en dos poemes concrets i dos més de visuals.

El recorregut és fa a través d'un sender pla i accessible amb cadira de rodes.

 

Mapa interactiu del Parc de Guillem Viladot

Mapa interactiu del Parc de Guillem Viladot

Consulteu AQUÍ la informació de tots els punts marcats al mapa.

  • Paisatge poètic: diferents poemes visuals de Guillem Viladot
  • Paisatge natural: flora com arbres, arbustos, herbes i flors.
  • Paisatge Antròpic: construccions de pedra seca, la bassa o el mateix riu Sió.

El Parc aplega una selecció d’espècies naturals autòctones (actualment formada per plantes, i més endavant també per animals, sobretot ocells) esmentades en l’obra del poeta de Riella.

 

Guillem Viladot i Puig

Guillem Viladot i Puig (Agramunt, 1922 - Barcelona, 1999) és el principal protagonista del Parc de Riella, ja que és la seva obra que dóna sentit a tot el parc. Ell n'és el responsable del nom, l’autor dels textos que s’hi poden llegir i dels poemes visuals que hi podem veure representats en forma d’escultures urbanes, les quals han estat dissenyades per Jaume Figuera, director de la Companyia Teatredetics, a partir de la seva pròpia experiència poèticoteatral en l’espai públic a l’aire lliure. Veure més informació AQUÍ.

Parc del Sió d'Agramunt

Parc del Sió Agramunt

Aquest gran parc urbà articulat al llarg del curs natural del riu Sió té un quilòmetre i mig de longitud. Al llarg dels diversos trams que el configuren hi ha un recorregut poètic amb instal·lacions de poesia visual dedicat a l’artista agramuntí Guillem Viladot, zones d’esbarjo i pícnic, arbrat, parcs infantils, equipaments esportius i diversos elements d’interès patrimonial com ara el pont Romànic i el pont de Ferro. - BICIRUTA 4

 

*fotos Ruta de la Vall de Sió

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes Vallès Occidental

+ Parcs Infantils

 

 

INSTAGRAM