Què fem?

Parc de les Coves de Serinyà

  1. Home
  2. »
  3. Parc de les Coves de Serinyà
adreça:
C.66 de Serinya a Banyoles - Pla de l'Estany Pla de l'Estany (el)
telèfon: 972 59 33 10 (en horari d’obertura de l’equipament)

 

 

 

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà es troba al paratge del Reclau, un talús de travertí al llarg del qual s’estenen els diversos abrics o coves. Està situat a cinc quilòmetres al nord de Banyoles, al costat de la carretera C-66 en direcció a Besalú i Olot. Les coves del Reclau van ser ocupades per diferents poblacions des dels inicis del paleolític mitjà fins a l'edat dels metalls.

 

Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà

parc de les coves prehistoriques de serinya 0

parc de les coves prehistoriques de serinya 0

El Parc es va inaugurar el 26 de juliol del 1997. A més de les coves, el Parc inclou un edifici de recepció amb sales de conferències i audiovisuals.En aquest edifici hi ha una exposició permanent que recrea la vida quotidiana dels grans caçadors del palelolític superior i que inclou reproduccions d’algunes de les restes trobades a les coves. Actualment, al Parc de les Coves s'està remodelant i s'hi duen a terme les obres de condicionament, per a convertir-lo en un centre d'interpretació.

 

Les coves del Reclau

parc de les coves prehistoriques de serinya 0

Les coves del Reclau, nucli del Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, van ser ocupades per diferents poblacions des dels inicis del paleolític mitjà fins a l'edat dels metalls. Aquestes coves es van formar per l'alternança de dos processos. Un en què l'acció de l'aigua de torrents que formaven cascades va dipositar el carbonat de calç que formà el travertí, i l'altre en què les aigües dissolien part del travertí format anteriorment.

Durant el paleolític mitjà van ser habitades primerament pels preneandertals (Homo heidelbergensis), al voltant de fa uns 200.000 anys, i posteriorment pels seus successors, els nenadertals, com a mínim entre fa 90.000 i 39.000 anys. Tant uns com altres eren caçadors-recol·lectors nòmades que es desplaçaven constantment per buscar aliments. (+info)

parc de les coves prehistoriques de serinya 0

Cova de l'arbreda

La cova de l'Arbreda és el jaciment més important del lloc per la gran riquesa d'ocupacions humanes que s'hi van succeir especialment des del paleolític mitjà i superior però també fins a l'època històrica. Actualment està en procés d'excavació. (+info)

Cova de Mollet

La cova de Mollet ha conservat força bé la seva forma original, tot i que també ha perdut una part de la visera exterior. En la seva major part va ser excavada ja fa molts anys, però l'any 2001 s'hi van reemprendre les excavacions. (+info)

 

Es recomana consultar horaris AQUÍ

Fotos 1, 2, i 4 ordre del carrussel 

 

 

+ activitats i rutes Pla de l'estany

+ Coves per anar amb nens

 

 

INSTAGRAM