Què fem?

Observatori de Pujalt

  1. Home
  2. »
  3. Observatori de Pujalt
adreça: Carretera de l'Astor, s/n
adreça:
Pujalt, Anoia (l')
telèfon: 93 869 80 22 - 620 136 720

 

 

 

L’Observatori de Pujalt és més que un observatori meteorològic, és també un observatori astronòmic. De dia es mira l’atmosfera, es mesuren les seves variables i s'observen els seus canvis. De nit es mira més enllà del nostre planeta per contemplar el firmament, els planetes, les estrelles, les constel·lacions, les galàxies...Ofereixen activitats per a tots els públics.

 

Observatori de Pujal

L’Observatori està situat lluny de les grans ciutats i a una alçada de 750m sobre el nivell del mar. Disposa de poca contaminació atmosfèrica i lumínica donant unes bones condicions per a la pràctica de l’observació astronòmica. L’Observatori de Pujalt neix l’any 2003 gràcies als esforços de l’Ernest Guille i Moliné, l’Ajuntament de Pujalt i els membres de la Fundació Ernest Guille i Moliné.

Els principals objectius de l’Observatori són fer difusió i didàctica de la ciència, però també realitzen investigació científica.

Fan cursets de meteorologia i astronomia per a escoles i adults, observacions astronòmiques per al públic en general. Podreu gaudir de xerrades entorn a la ciència i també al voltant de l’energia i, visites per ensenyar com es treballa a l’Observatori i moltes coses més.

totnens-observatori-pujalt6

Des de l'observatori de Pujalt s'ofereixen diferents tipus de visites adaptades a l'interès i nivell del visitant. Estan dividides en dos grans grups: Escoles i Públic general (a la web teniu tota la informació).

  • Visita d’una hora a l’observatori. S’ensenya tots els aparells de mesura amb explicacions complementàries. S’ensenya l’interior de l’observatori i s’explica com es treballa en el dia a dia.
  • Visita meteorològica, entre 1 – 2 hores. Es fa especial èmfasi en la part meteorològica de l’observatori amb experiments al laboratori per tal d’entendre una mica més la natura que ens envolta.
  • Observacions astronòmiques per grups reduïts: Grups familiars o d’amics entre 8 – 20 persones. Observació inicial d’astronomia observant La Lluna, algun planeta, estrelles, constel·lacions, com trobar la polar, com orientar-se a partir de la polar...

totnens-observatori-pujalt7

  • Observacions astronòmiques amb l’ASTER, Associació Astronòmica de Barcelona. Són observacions on el nombre de persones és d’entre 25-50. Obert a diferents grups de persones que ja hagin fet alguna vegada alguna observació. S’observa el cel profund i amb els telescopis de l’Observatori junt amb els de l’ASTER es pot fer una observació d’objectes que es veuen més bé en Lluna Nova.
  • Xerrades obertes a tothom relacionades amb la ciència i el món que ens envolta.
  • Cursos de meteorologia i d’astronomia d’iniciació.

totnens-observatori-pujalt00