Observació de rapinyaires a la Magarola

  1. Home
  2. »
  3. Observació de rapinyaires a la Magarola
adreça:
Barcelona Barcelonès (el)
coordenades: 41.442212 / 2.120944

 

 

 

 

L'observació de rapinyaires a la Magarola és una activitat temporal que es realitza només els mesos de setembre i octubre i coincideix en el pas de les aus migratòries que van a buscar indrets mes càlids a Àfrica. Una activitat naturista que podeu gaudir en família seguint els protocols indicats dels des Parc Natural de Collserola. Els caps de setmana i festius especialistes en identificació d'aus rapinyaires hi seran per fer el recompte i ajudar-vos a identificar-los.

 

 

Observació de rapinyaires a la Magarola

Observació de rapinyaires a la Magarola

L’observació es fa des del turó de Magarola i és oberta a tothom els caps de setmana. L’equip d’observació us ajudarà a identificar les espècies.

Des de l’any 1988 es realitza a Collserola el seguiment de la migració de tardor dels ocells rapinyaires i altres aus planadores. L’observació és fa des del turó de Magarola, indret privilegiat, especialment condicionat, que es troba en el camí de pas dels ocells. El pas majoritari dels rapinyaires a Collserola es produeix cap a la segona quinzena de setembre.

Les rutes de migració estan ben definides i aprofiten els corrents tèrmics que permeten als ocells enlairar-se i fer grans distàncies sense gaire esforç. Les rutes son sempre continentals i travessen les serralades per colls determinats. Quan han de salvar els mars ho fan sempre pel pas més curt. La ruta que passa per Collserola es coneguda com a via litoral de migració.

La campanya de seguiment que es fa al Parc es planteja tan pel seu interès científic com per l’afany de divulgar el fenomen. Durant els caps de setmana i festius dels mesos de setembre i octubre, una o dues persones especialistes en la identificació d’ocells rapinyaires, en fan el recompte i atenen les visites orientant-les en l’albirament i interpretant el que es veu.

Una iniciativa que any rere any incrementa el seu interès científic i el nombre de persones seguidores.

 

Normes per fer la observació Cocid-19

Atesa l’actual situació de pandèmia, a la Magarola caldrà tenir en compte les següents restriccions i mesures

  • És imprescindible l’ús de la mascareta si no es pot mantenir la distància de 1,5 metres entre persones usuàries.
  • La plataforma del mirador serà per a ús exclusiu de l’activitat.
  • L’aforament queda limitat a 8 persones que s’hauran de distribuir en els punts expressament senyalitzats.
  • El temps de permanència màxim al mirador, serà de 30 minuts
  • No es cediran prismàtics ni altres aparells òptics. Cadascú haurà de portar el material propi d’observació.

 

Com arribar al turó de la Mariola

Aproximació en cotxe fins:

  • Al Revolt de la paella, km 3,9 de la carretera de la Rabassada – seguir a peu la pista aproximadament 1,3 km i arribareu al turó de la Magarola.

A peu:

  • Des de Barcelona. Del Parc del Laberint d’Horta, per darrera del velòdrom - trobar el GR-6 (Barcelona-Montserrat) – seguir les banderoles: portell de Valldaura - carretera de la Rabassada - Vista Rica.

 

Altres llocs d'interès