Què fem?

Observació de rapinyaires a la Magarola

  1. Home
  2. »
  3. Observació de rapinyaires a la Magarola
Observació de rapinyaires a la Magarola
adreça:
Barcelona Barcelonès (el)
coordenades: 41.442212 / 2.120944

 

 

 

 

L'observació de rapinyaires a la Magarola és una activitat temporal que es realitza només els mesos de setembre i octubre i coincideix en el pas de les aus migratòries que van a buscar indrets mes càlids a Àfrica. Una activitat naturista que podeu gaudir en família seguint els protocols indicats dels des Parc Natural de Collserola. Els caps de setmana i festius especialistes en identificació d'aus rapinyaires hi seran per fer el recompte i ajudar-vos a identificar-los.

 

 

Observació de rapinyaires a la Magarola

Observació de rapinyaires a la Magarola

del 9 de setembre al 8 d'octubre 2023(caps de setmana i festius)

L’observació es fa des del turó de Magarola i és oberta a tothom els caps de setmana. L’equip d’observació us ajudarà a identificar les espècies.

Des de l’any 1988 es realitza a Collserola el seguiment de la migració de tardor dels ocells rapinyaires i altres aus planadores. L’observació és fa des del turó de Magarola, indret privilegiat, especialment condicionat, que es troba en el camí de pas dels ocells. El pas majoritari dels rapinyaires a Collserola es produeix cap a la segona quinzena de setembre.

Observació de rapinyaires a la Magarola

Les rutes de migració estan ben definides i aprofiten els corrents tèrmics que permeten als ocells enlairar-se i fer grans distàncies sense gaire esforç. Les rutes son sempre continentals i travessen les serralades per colls determinats. Quan han de salvar els mars ho fan sempre pel pas més curt. La ruta que passa per Collserola es coneguda com a via litoral de migració.

La campanya de seguiment que es fa al Parc es planteja tan pel seu interès científic com per donar a conèixer el fenomen. Durant els caps de setmana i festius dels mesos de setembre i octubre, una o dues persones especialistes en la identificació d’ocells rapinyaires, en fan el recompte i atenen les visites orientant-les en l’albirament i interpretant el que es veu.

Una iniciativa que any rere any incrementa el seu interès científic i el nombre de persones seguidores.

 

 

Com arribar al turó de la Magarola

  • Aproximació en cotxe fins: Al Revolt de la paella, km 3,9 de la carretera de la Rabassada – seguir a peu la pista aproximadament 1,3 km i arribareu al turó de la Magarola.
  • A peu: Des de Barcelona. Del Parc del Laberint d’Horta, per darrera del velòdrom - trobar el GR-6 (Barcelona-Montserrat) – seguir les banderoles: portell de Valldaura - carretera de la Rabassada - Vista Rica.

 

especial ocells per a nens

descobrint els ocells amb nens

AQUÍ us deixem un recull de guies, llibres, activitats i manualitats perdescobrir i aprendre sobre els ocells.

Altres llocs d'interès