Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Museu del Càntir

  1. Home
  2. »
  3. Museu del Càntir
adreça:
Plaça Església, 9 - Argentona Maresme (el)
coordenades: 41.554043 / 2.3977601
preu activitat: Entrada gratuïta per als menors de 12 anys
horari: portes obertes últim diumenge de mes

 

 

 

El Museu del Càntir d’Argentona és una institució pública de l’Ajuntament d’Argentona, gestionada per un Patronat Municipal. Tot i que el museu es va fundar l’any 1975, no és fins el 1984 que l’Ajuntament va crear el Patronat com a òrgan de gestió. Fins llavors el museu va ser gestionat pels Amics del Museu del Càntir d’Argentona, entitat que encara avui col•labora amb el museu, especialment durant els actes de la Festa del Càntir i la fira Argillà Argentona.

 

Museu del Càntir d'Argentona

Museu del Càntir d'Argentona

Les col•leccions del Museu del Càntir d’Argentona estan formades per més de quatre mil exemplars que van de l’Edat de Bronze a Picasso, passant per grans col•leccions de terrissa de volta dels segles XIV al XVIII, nombrosos exemplars del segle XIX i el gruix de la col•lecció, format per terrissa popular i tradicional de tot el segle XX. La seva procedència és molt diversa, però sobre tot se centre a Catalunya i l’Estat espanyol, tot i que els darrers anys han ingressat nombrosos exemplars d’altres països, com Portugal, França, Itàlia, Marroc, Mèxic i Perú, entre molts altres.

Accessibilitat

L’edifici està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda en la majoria dels espais. Hi ha ascensors. No es disposa de personal d’acompanyament. Per a consultes, truqueu, si us plau, al 93 797 21 52. Entrada gratuïta per a persones amb discapacitat acreditada superior al 33% i acompanyant. Es permet l’accés de gossos pigall a l’edifici i les sales. Lavabos adaptats. El museu, disposa d’un mòdul tàctil amb els textos en Braille de la Diputació de Barcelona per a discapacitats visuals i amb llenguatge de signes per a persones sordes.

Museu del Càntir d'Argentona

Consulteu les activitats familiars que s'organitzen des del museu.

Fira Internacional de la Ceràmica - Argillà

Argillà Argentona Fira Internacional de Ceràmica

A principis de juliol es celebra la Fira Internacional de la Ceràmica - Argillà organitzada conjuntament entre el Museu i l'Ajuntament d'Argentona.

 

Altres llocs d'interès