Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Mines de can Palomeres

  1. Home
  2. »
  3. Mines de can Palomeres
adreça:
carrer Guillem de Palafolls - Malgrat de Mar Maresme (el)
coordenades: 41.6483549 / 2.734797

 

 

 

Us deixem una excursió per si voleu estirar les cames i pujar fins el Turó d'en Serra. La ruta us acostarà fins l'entrada de les Mines de can Palomeres. No s'hi pot accedir ja que estan incloses dins d'un espai natural protegit. A la cova hi viu una colònia de ratpenats, al capvespre igual els podeu veure entrant i sortint. Es tracta d'un itinerari circular que es pot fer amb nens malgrat el desnivell acumulat en un tram relativament curt. Des de dalt del turó gaudireu de bones vistes de Malgrat.

 

Mines de can Palomeres de Malgrat de Mar

Mines de can Palomeres de Malgrat de Mar

  • Distància: 5,54 km
  • Temps: 3 hores
  • Tipus ruta: circular
  • Dificultat: moderada pel desnivell 213 m
  • Inici: carrer Guillem de Palafolls
  • Mapa: wikiloc Turisme Maresme

Turó d'en Serra de Malgrat

Mines de can Palomeres de Malgrat de Mar

El Turó és el punt més elevat de la ruta i us permet gaudir de bones vistes sobre Malgrat i el mar. Passareu pel monument de Can Palomeres, la font de Palomeres, la Mina, la font de l'Expatriat, la Balconada, el cim del Turó d'en Serra de Malgrat per començar el descens fins el punt d'inici de la ruta.

Si feu la ruta al capvespre, us hi espera una sorpresa: veure com els ratpenats que van colonitzar les mines quan van ser abandonades surten dels túnels. Estudis recents demostren que la situació geogràfica d'aquests espais ha afavorit els moviments migratoris d'aquests animals i permès que es reuneixin a Malgrat de Mar fins a 19 espècies diferents. Els ratpenats de les mines conviuen amb normalitat amb la població i se'ls pot veure a les nits d'estiu volant pels carrers del poble.

Espai protegit de les Mines de Palomeres. Els ratpenats

Espai Natural Protegit, Xarxa Natura 2000: Zones Especials de Conservació (ZEC). L'entrada del públic a les mines de Can Palomeres, d'uns tres quilòmetres de recorregut, està prohibida; però és interessant apropar-s'hi al capvespre, quan els ratpenats que les han colonitzat surten dels túnels. Les mines tenen uns tres quilòmetres de recorregut, amb galeries laberíntiques en diversos nivells, amb pousensorraments i zones inestables.

Mines de can Palomeres de Malgrat de Mar

Us deixem l'enllaç de l'entrada a les mines que hem trobat al wikiloc. Recordeu que està prohibit entrar, però les fotos de les galeries son interessants de veure. La foto que adjuntem és de Sandra ole.

 

Altres activitats

+ activitats i rutes pel Maresme

+ excursions a coves i mines

 

 

INSTAGRAM

 

etiquetes: