Què fem?

Llac de Can Codorniu

  1. Home
  2. »
  3. Llac de Can Codorniu
fotos de: Ramon Solé
adreça:
carrer Can Codorniu, 847 - Sant Sadurní d'Anoia Alt Penedès (l')

 

 

 

El llac de Can Codorniu és un estancament d'aigua d'origen artificial d'unes 5,25 hectàrees situat a la finca de Raventós i Blanc. L'aigua la feien servir per a les caves.  Actualment, s’ha convertit en un hàbitat vegetal i faunístic sorprenent donada la seva proximitat a la vila. Un indret per fer una passejada en família on els nens, si ho volen, poden fer de naturistes tot fent observacions de la fauna i flora de la zona amb el material didàctic proposat per l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.

 

Llac de Can Codorniu a la finca de Raventós i Blanc

Llac de Can Codorniu

Es va originar pel tancament del torrent de Can Ferrer del Mas mitjançant un dic de contenció construït al voltant del 1906, La zona i el llac s'ha anat naturalitzant amb els anys fins a adquirir els trets d'un llac natural.

Llac de Can Codorniu

El llac i el seu entorn immediat estan inclosos dins l’inventari de Zones Humides de la Generalitat de Catalunya. Podeu veure més fotos de Ramon Solé al seu web. S'hi pot arribar des de diferents punts.

Quadernet de camp, guiatge per a fer observació de fauna i flora

Quadernet de camp llac de can codorniu

Des de l'Ajuntament de Sant Sadurní ha subvencionat diferents estudis sobre la fauna i la flora del Llac, per tal d’editar-ne un material educatiu enfocat com a material didàctic en les assignatures de Ciències de la Naturalesa que s’imparteixen en els centres educatius municipals. AQUÍ podeu veure en format pdf un petit quadernet de camp per si voleu fer una sortida naturista i d'observació.

Sant Sadurní d'Anoia en família

Activitats a Sant Sadurní d'Anoia, la capital del cava

AQUÍ podeu veure més propostes d'activitats per fer amb nens a Sant Sadurní d'Anoia

 

+ activitats i rutes per l'ALT PENEDÈS

+activitats a Sant Sadurní d'Anoia en família

+rutes d'aigua

 

INSTAGRAM