Què fem?

Vall de la riera de Pineda de Mar

  1. Home
  2. »
  3. Vall de la riera de Pineda de Mar
adreça:
carrer de l'església, - Pineda de Mar Maresme (el)

 

 

 

L'itinerari de la Vall de la riera de Pineda de Mar comença des de l'església parroquial de Santa Maria, a prop del pas vianants subterrani de la carretera N-II. L'excursió passa per espais agrícoles i paisatges forestals de gran valor ambiental. Després creua la riera i s'enfila fins al coll dels Altars i retorna a l'església Santa Maria per Sant Jaume. Els principals punts d'interès d'aquest itinerari són: Santa Maria, Rectoria Vella, Can Cànoves, aqüeducte romà de can Cua, Sant Pere de Riu, font del Ferro, molí de can Marquès, forn de calç de can Marquès, Montpalau i ermita de Sant Jaume.

La vall de la riera de Pineda de Mar

  • Distància: 9,1 Km.
  • Temps: 3,3 h.
  • Dificultat: Mitjana
  • Tipus ruta: circular
  • Inici: església parroquial de Santa Maria de Pineda de Mar

La vall de la riera de Pineda de Mar

L'excursió passa per diferents punts d'interès: Santa Maria, Rectoria Vella, Can Cànoves, aqüeducte romà de can Cua, Sant Pere de Riu, font del Ferro, molí de can Marquès, forn de calç de can Marquès, Montpalau i ermita de Sant Jaume.

L'aqüeducte romà de Can Cua

La vall de la riera de Pineda de Mar - aqüeducte de la Cua

Un dels primer indrets del recorregut son les restes de l'antic aqüeducte. L’aqüeducte va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2014 per la Generalitat de Catalunya.

Font del Ferro i Pont del Diable

Un cop passada per sota la N-II s'arriba a la Font del Ferro i el Pont del Diable

La vall de la riera de Pineda de Mar - pont del diable

La vall de la riera de Pineda de Mar font del ferro

L'excursió continua cap el Molí de Can Marquès i el Forn de Calç de Can Marquès. Abans d'arribar-hi trobareu un desviament que us porta fins a Sant Pere de Riu (fora de la ruta). Si voleu podeu arribar-vos i després refer el tram fet. Un cop passat el forn de Calç es continua fins el coll dels Altars. La ruta segueix en suau descens fins el poble. A l'alçada del coll teniu un petit sender que us porta fins el castell.

Castell de Montpalau

La vall de la riera de Pineda de Mar - castell de Montpalau

Fortalesa medieval de planta quadrada (en resten alguns murs) on al centre s’alçava una torre cilíndrica, actualment enrunada.
Fora del recinte murat hi ha les runes de l’antiga capella del castell, dedicada a Sant Miquel, documentada des del segle XII.

 

Altres activitats amb nens

+ Maresme amb nens

+ rutes circular

+ rutes parcs naturals

 

 

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: