Què fem?

La Roca caganera

  1. Home
  2. »
  3. La Roca caganera
adreça:
carrer del Doctor Barri - Sant Iscle de Vallarta Maresme (el)
coordenades: 41.6293/ 2.56725

logo troba parcs

 

 

 

La Roca caganera de Sant Iscle de Vallalta és d'aquells indret curiosos que només per la història i el nom desperten un somriure. Aprofitant que haviem fet una fitxa del Parc dels Vegetals del municipi hem trobat aquesta referència per incorporar-la al portal. Hi passareu si feu alguna de les rutes que segueixen el GR-5. Si només voleu fer-vos una foto us deixem les coordenades i el punt on es troba. Sortida diferent i divertida per anar amb nens sempre que la combineu amb alguna altra activitat per la zona.

 

La Roca caganera de Sant Iscle de Vallalta

Roca caganera de Sant Iscle de Vallalta

Foto actual de la Roca i l'entorn.

La roca es troba situada a peu de camí, al final del carrer del Doctor Barri, un cop passades les últimes cases del veïnat d'en Soler. I ja ho veieu,si aneu apurats us podeu amaga darrera de la roca.

La Roca caganera de Sant Iscle de Vallalta

La Roca caganera de Sant Iscle de Vallalta

(fotos antigues de l'espai)

Es tracta d'una pedra granítica de proporcions irregulars encastada al terra. La fama li ve per la tradició oral que li assigna una significació escatològica: s'explica que els pagesos i caminaires la feien servir per amagar les seves natges de les mirades indiscretes. Lluny d'estar-se'n, els isclencs la reivindiquen amb orgull, fins al punt que va donar nom a la primera capçalera local d'ençà de la dictadura, l'any 1980. (+info)

La història d'aquesta roca i punt del camí

Roca caganera de Sant Iscle de Vallalta

Podeu aprofitar per passar-hi durant les festes populars com la celebració de la Diada de la Maduixa al maig i la Festa del Bolet a l'octubre que es celebren al poble.

Parc dels Vegetals

Parc del Vegetals de Sant Iscle de Vallalta

El Parc és una bonica zona ombrívola que ressegueix en paral·lel un tram de la riera de Vallalta. hi trobareu molta vegetació, jocs infantils, fonts i una zona de pícnic. AQUÍ us deixem l'enllaç.

Parc del Vegetals de Sant Iscle de Vallalta

 

 

Altres llocs d'interès

Maresme amb nens

PUNTS D'INTERÈS

 

INSTAGRAM