Què fem?

La mota del Ter i la platja de la Fonollera

  1. Home
  2. »
  3. La mota del Ter i la platja de la Fonollera
adreça:
Carrer Riu Ter, Torroella de Montgrí, Baix Empordà (el)

 

 

 

La ruta de la mota del Ter i la platja de la Fonollera és un itinerari que seguix el tram final del riu fins el mar, a davant de les Illes Medes. Un bonic recorregut apte per fer-lo en família amb bicicleta amb nens. Durant el recorregut us acompanyarà una exuberant vegetació de ribera a un costat del riu, mentre que a l'altra hi trobareu camps de conreu. Al final, arribats a la platja, us podreu remullar si el temps i l'època acompanyen. Ens trobem dins el Parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

 

La mota del Ter i la platja de la Fonollera. Dades i mapa

La mota del Ter i la platja de la Fonollera

La mota del Ter i la platja de la Fonollera

ruta autoguiada per l'App gratuïta de natura local

La mota del Ter i la platja de la Fonollera. Itinerari

Una ruta plana i fàcil que convida a fer-la amb bicicleta. Recordeu que transiteu dins el Parc Natural Montgrí i, les Illes Medes i el Baix Ter, per tant, no sortiu del camí traçat.

  • La ruta s'inicia des del pàrquing de l’Horta d’en Quintana pel Passeig del riu Ter.
  • Cal girar a l’esquerra entre els horts del Tamarigar, amb vistes al Montgrí i al Montplà. Aquí cal vigilar ja que s'ha de creuar la carretera que ve de Pals.

La mota del Ter i la platja de la Fonollera

La platja de la Fonollera amb vistes a les Illes Medes

  • Després s'ha de creuar el pont sobre el riu Ter. Just creuat el pont s'ha d'agafar una ampla i còmoda pista de sorra a l’esquerra.  Aquesta va paral·lela al riu pel seu costat dret. Ara només us toca seguir la pista, ample i còmoda, fins arribar a la platja de la Fonollera. Un cop al destí podreu gaudir d'un del símbols de l'Empordà, les espectaculars Illes Medes.

 

Àrea de pícnic La Carbonera a Torroella de Montgrí

Aquesta àrea de pícnic està situada a toca d'una rotonda, a la carretera que ve de Palafrugell. Si seguiu la ruta descrita la trobareu després de creuar el pont que travessa el Ter. Abans d'agafar la pista que porta fins la platja.

La mota del Ter i la platja de la Fonollera

Hi trobareu un espai ampli amb taules de pícnic i una petita zona infantil. Disposa d'un ampli aparcament. Teniu tota la informació al blog Som de pícnic.

 

Altres llocs d'interès