Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Jardins de Cap Roig

  1. Home
  2. »
  3. Jardins de Cap Roig
Jardins de Cap Roig
Jardins de Cap Roig
adreça:
Camí del Rus, S/N - Calella de Palafrugell Baix Empordà (el)
Club Súper3: Sí, porteu el carnet - < de 16 anys gratuït

 

 

 

Els jardins de Cap Roig constitueixen un espai únic on s’uneixen natura, art, cultura i història. Situats entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà (Girona), són un espai únic a la Mediterrània per la seva singularitat. Amb una extensió de 20 hectàrees, els jardins atresoren prop de 800 espècies botàniques. L’espai també acull una col·lecció de 21 escultures en el mateix recorregut, amb obres d’artistes reconeguts de l’àmbit nacional i internacional.

 

Jardins de Cap Roig

Jardins de Cap Roig

L'itinerari

A l’entrada dels jardins podeu descarregar des del web un mapa amb un recorregut marcat per fer l’itinerari pel vostre compte. Calculeu 1h i mitja (aprox.) per fer el recorregut complet. Durant el trajecte, hi ha una zona de pícnic -concretament a la zona de les palmàcies- on es pot fer una pausa envoltats d’un entorn immillorable.

Una mica d'història

El 1927 el coronel rus Nicolai Woevodski, amant del dibuix i l’arquitectura, i l’aristòcrata anglesa Dorothy Webster, aficionada a la decoració, l’arqueologia i la jardineria, van decidir establir a la Costa Brava el lloc per viure i construir el seu somni. Així, entre Palafrugell i Mont-ras (Girona), van crear aquest espai singular avui ple de vegetació procedent d’arreu del món, amb escultures d’artistes com Oteiza o Basterretxea i amb una arquitectura encantadora. Des del 1969, la Fundació ”la Caixa” s’encarrega de preservar aquest lloc idíl·lic que ha esdevingut un referent paisatgístic i turístic de la Costa Brava.

Jardins de Cap Roig

Activitats permanents

  • Visita guiada Les mil cares dels Jardins de Cap Roig
  • La Dorothy i les seves plantes: treball de laboratori
  • Les plantes de clima mediterrani: visita guiada, consells i debat

Activitats temporals

  • Activitats de jardineria de diversa temàtica que es podran fer al llarg de l’any, centrades en les tècniques principals que es porten a terme en l’entorn de Cap Roig durant les diferents estacions de l’any. Consulteu calendari
  • A l’estiu, s’hi organitza el Cap Roig Festival, un esdeveniment que concentra els millors artistes internacionals i nacionals del món de la música. A més, inclou una proposta de programa oberta a diferents tipus de públic.

 

*fotos dels cactus de Visita Costa Brava

+ jardins i arborètums de Catalunya

+ Baix Empordà

activitats Club Súper3

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

etiquetes: