Què fem?

Jardins contemporanis de Juberri

  1. Home
  2. »
  3. Jardins contemporanis de Juberri
adreça: Carrer del Bec, 42, Sant Julià de Lòria
adreça:
Parròquia Sant Julià de Lòria
coordenades: 42.4375504 / 1.4897901

 

 

 

El Jardins contemporanis de Juberri és un d'aquells indrets curiosos on cal visitar algun cop. I resulta quasi imprescindible si es va amb nens. Les enormes escultures però sobretot les d'animals que hi trobareu son dels que fascinen als més petits. Dinosaures, goril·les, pingüins, guineu, iguana, girafes, dofins... Passegeu i aneu-hi amb calma ja que petits i grans voldreu fer una, o mil fotos, de record. Entrada gratuïta.

 

Jardins contemporanis de Juberri. Fem una foto!

Un indret curiós per visitar durant tot l'any de manera gratuïta. Està ubicats a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Aquest petit espai verd, creat el 2005 per una família resident a la localitat, és un dels llocs més originals del Principat d'Andorra. Una proposta perfecta per als amants de l'art i per a tots aquells que tinguin una sensibilitat especial pel món vegetal.

jardins contemporanis de Juberri mans

Escultures de mans gegants als Jardins de Juberri

Un contrast entre parterre i paisatge pirinenc

Aquests jardins estan situats a 1.250 metres d'altitud, en un vessant des d'on es pot gaudir d'unes vistes espectaculars de la vall. Aquest petit espai verd conserva la vegetació i els arbres típics de la zona, i hi afegeix espais d'inspiració francesa i geomètrica en forma de parterre, on l'home és qui controla la natura. Salts d'aigua, bardisses i arbustos de formes perfectes són alguns dels elements que pots admirar aquí. Tot això forma un itinerari curt, però fascinant, jalonat per escultures contemporànies.

Les escultures d'aquests impressionants jardins

jardins contemporanis de Juberri guineu

Animals als Jardins de Juberri, del boscos pirinencs i d'altres indrets del món.

Un dels grans atractius dels jardins de Juberri és, naturalment, la decoració escultòrica, ideada en bona part per Ángel Calvente. Les creacions artístiques que s'hi poden contemplar són molt diverses i hi predominen els conjunts d'animals: cavalls, ovelles, elefants i espècies que provenen de diferents latituds del món, cosa que potencia el contrast amb la resta de la vall. Algunes escultures són representacions molt realistes d'exemplars de goril·la, d'ós panda o de girafa, entre d'altres, que converteixen aquest indret en un singular parc d'animals aturat en el temps.

També es poden contemplar grups d'estàtues humanes i, fins i tot, maquetes d'esglésies andorranes a escala fetes amb pedra.

fotos Rutas con los peques - text Visit Andorra

 

Altres llocs d'interès

+ Andorra amb nens

+ jardins i arborètums

 

 

INSTAGRAM