baner cavatast

Què fem?

Font Major de l’Espluga de Francolí

  1. Home
  2. »
  3. Font Major de l’Espluga de Francolí
web:
adreça:
Conca de Barberà (la)

logo totnens 64x64

 

 

 

La Font Major de l'Espluga de Francolí és on diuen que està situat el naixement del riu Francolí. S'hi accedeix baixant unes boniques escales de pedra. La font està datada del 1864. Just a sobre de la font hi ha una placa commemorativa que indica fins on va arribar l'aigua a la riuada de 1874. L'enclavament de la font és molt atractiu sobretot per les parets fetes de pedres i el petit pont per on s'escola l'incipient Francolí. Al costat de la font s'ha conservat l'antic rentador del 1904.

 

Font Major de l'Espluga de Francolí

Font Major de l'Espluga de Francolí

Una font amb pica de pedra rectangular amb tres boc per on surt l'aigua.

Font Major de l'Espluga de Francolí

Un banc de pedra a la zona de la plaça de la font. Les escales condueixen a l'enclavament on hi ha el naixement del Francolí.

Font Major de l'Espluga de Francolí

En aquesta foto podeu veure on està situada la placa que indica fins on va arribar la riuada, just al costat de la finestra i sobre de la font. El conjunt de la font està inclòs dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Probablement aquest recinte degué ser una de les múltiples coves que existien en el lloc i que donaren nom a la vila. Aquestes, juntament amb una altra situada justament al davant del portal de la Font Major i la Font de Baix, són l'origen del riu Francolí, conegut en temps dels romans com a Tullis. (info viquipèdia)

Cova de la Font Major

Cova de la Font Major

Molt a prop teniu la Cova Museu de la Font Major, una porta oberta la passat prehistòric de la humanitat. Durant la visita us mostraran la manera que tenien de viure fa milers d'anys. Una arqueòloga virtual i una guia us acompanyaran en tot el recorregut. Veure AQUÍ la fitxa.

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens per la Conca de Barberà

+ RUTES A FONTS

 

 

INSTAGRAM