Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Font de la Bassa Gran

  1. Home
  2. »
  3. Font de la Bassa Gran
Font de la Bassa Gran
Font de la Bassa Gran
adreça:
carrer de la Bassa gran, s/n - Sant Llorenç d'Hortons Alt Penedès (l')
coordenades: 41.47013 / 1.82462

 

 

 

La Font de la Bassa Gran és un espai de lleure situat al límit del poble de Sant Llorenç d'Hortons. El trobareu entre l'església i al costat d'uns horts on, a un cantó hi ha la font i a l'altra gran bassa. L'indret és prou acollidor i disposa, a part de la font de tres taules de pícnic.

Font de la Bassa Gran de Sant Llorenç d'Hortons

Font de la Bassa Gran

Antigament a la bassa hi anaven les dones del poble a rentar-hi la roba. Ara, dos gran plataners hi donen una mica d'ombra a l'espai fet que s'agraeix a l'estiu. També hi ha un banc a tocar de les taules que fa de mirador. Forma part del llistat d'element arquitectònic del patrimoni immoble. Foto sense les taules de pícnic.

La font

La capçalera de la font està feta amb paret de lloset de pedres irregulars amb coronament ondulat i pica semicircular amb una vora de maons posats a llibret. La paret s'allarga a banda i banda en forma d'hemicicle amb uns bancs de pedra adossades a cada costat i s'acaba en uns pilars de secció quadrada i coronament piramidal. (info)

La Bassa Gran - els antics rentadors

A la banda dreta de la font, hi ha la bassa, de forma trapezoïdal (8 x 5 m), amb la paret del fons corbada i fent de suport del marge. A la part frontal hi ha una gran llosa de 6 metres de llargada i 60 cm d'amplada, que és la rentadora. A l'espai s'hi accedeix per una escala de sis graons fets de maó posat a sardinell. Obrint la boixa de la bassa l'aigua circula a través d'una canal i rega els horts que hi ha al davant.

zona de pícnic

Font de la Bassa Gran

Aquest entrada l'hem fet a partir de l'entrada del blog som de pícnic. del 2020. D'aquesta manera hem volgut aprofitar la col·laboració per afegir una nova entrada a totnens com a fonts perquè us sigui més fàcil de trobar. A l'enllaç trobareu més fotos i una descripció de com arribar-hi.

Parc de Cal Sant Just

Parc de Cal Sant Just

Si passeu per la Font i la Bassa Gran i aneu amb nens no us oblideu acostar-vos fins el Parc de Cal Sant Just. Un petit parc a dins del bosc amb un tobogan gegant, estructures de fusta, gronxador i taules de pícnic. És petit però segur que s'ho val per passar una bona estona jugant.

 

 

 

 

INSTAGRAM