Què fem?

Espai natural de la Font del Ràdium

  1. Home
  2. »
  3. Espai natural de la Font del Ràdium
adreça:
Camí de la Font del Ràdium - Granollers Vallès Oriental (el)
coordenades: 41.60194 / 2.2677

 

 

L'espai natural de la Font del Ràdium de Granollers és reducte on encara es conserva un sector forestal i diverses zones ermes i agrícoles. La zona té una superfície d'uns 18 ha repartides entre el bosc i els antics camps. Hi trobareu fins a 3 fonts, d'aigua de boca, i una petita zona de pícnic. Un espai tranquil enmig de la zona industrial que convida a passejar.

Espai natural de la Font del Ràdium de Granollers

La zona de bosc, propera les fonts, està formada per un bosc heterogeni dominat per les alzines,el roure martinenc i els pins. A la zona més oberta dels antics camps de conreu s'hi poden trobar algun pi blanc i plantes aromàtiques com ara el romaní i la farigola. Un traçat de camins us conviden a fer-hi un passeig. A la zona s'hi pot accedir des de diferents punts i es pot fer un passeig ja sigui a peu o en bicicleta. Des del mateix polígon industrial s'han habilitat unes escales per baixar fins la nova Font del Ràdium.

Espai natural de la Font del Ràdium de Granollers

Aquest entrada l'hem fet a partir de l'entrada del blog som de pícnic. del 2018 de la zona de pícnic del parc.  A l'enllaç trobareu més fotos i una descripció de com arribar-hi. D'aquesta manera hem volgut aprofitar la col·laboració per afegir una nova entrada a totnens com a rutes a fonts i a excursions perquè us sigui més fàcil de trobar. A l'enllaç teniu moltes fotos que us permeten veure l'entorn. Disposa de 4 taules de fusta situades als voltants de la font del Ràdium.

Espai natural de la Font del Ràdium de Granollers

 

Font del Ràdium

A la zona de l'antic evocador es troben les fonts, una a tocar de l'altra emplaçades on hi havia l'antiga font del Ràdium. (+info)

  • Primera font: molt semblant a l'estructura que tenia l'antiga font amb un bancal de semi-cercle.
  • Segona font: a uns 3m de la primera. Està formada per una llosa allargada i posada de forma vertical.
  • Tercera font: a uns 20 metres de les altres. La seva particularitat és que està feta amb travesseres de vies de tren.

ruta per la Serra de Ponent

Us enllacem AQUÍ amb un itinerari proposat des de l'Ajuntament de Granollers d'uns 6Km. Passa per diferents punts de la serra de Ponent, entre ells la font del Ràdium, la verneda de Can Gili, el bosc de can Pagès, bosc de Sant Nicolau... El punt de sortida de l’itinerari és la plaça de Sant Tomàs d’Aquino, al costat del riu Congost, darrere dels instituts.

 

Altres indrets d'interès

rutes a fonts

Vallès Oriental amb nens

 

 

INSTAGRAM